Focke Wulf FW190-A-3.

SeaKing'n letter fra Kongsfjord etter oppdrag
Torsdag 10. aug fikk Tor Olsen og Bodø flymuseum hentet ned de siste restene etter Focke Wulf FW190-A-3. som lå inne ved Kirkehøygda. Dagen etterpå ble også motoren som har ligget i Bukkekjeila hentet.

Vi lar Tor Olsen fortelle om dette flyet og resten av historien OG adskillige flere interessante historier fra krigens dager finnes på Tor Olsens hjemmeside som du finner her !

Lasting av deler"Fabrikk merking: KI + GX
Avdelings merking: SVART 3
Serienummer: 0132219.

    I løpet av krigen ble det skutt ned mange fly i Øst Finnmark, og flere av disse falt ned i Berlevåg kommune.
Helt siden tidlig på åttitallet har jeg besøkt og registrert disse havaristedene.

Det flyet som jeg skal fortelle om denne gangen var jeg første gangen og så på i 1984. Havaristedet er ved fjellet Div´gacærro et stykke innenfor Risfjordkrysset mellom Berlevåg og Kongsfjord.

   Den 5 oktober 1943 tok Fw.  Hans Gunther Kleemann av fra Petsamo med en Focke Wulf  FW-190 A-3 med serienummer 013 2219 og kjennetegn svart 3. Sammen med han var også Fw.  B.  Reichel i en annen flymaskin av samme type.

Denne hadde kjennetegn svart 15 og serienummer 523. Disse to tilhørte 14 staffel av JG5 Eismeerjager. Nå er det litt usikkert om de to fikk utført oppdraget, men i alle fall kom de inn i tette snøbyger og rotet seg bort.


ID nummerLitt etter litt begynte de å få lite bensin og muligheten til å finne en flyplass
i tide var heller liten. Nå vet vi heller ikke om de hadde radiokontakt med hverandre,
men begge bestemte seg for å hoppe ut i fallskjerm. Hans G. Kleemann hoppet ut litt vest for Kongsfjord og tok bakken i området mellom østre og vestre Risfjordal. I følge den tyske rapporten var han skadet i en fot, men klarte til tross for dette å gå over til Berlevåg hvor han etter å ha gjort seg til kjenne ved å avfyre røde signallys ble hentet av tyske redningsmannskaper inne ved Storelvdalen.

Han ble høsten 1944 etter tilbaketrekningen fra østfronten, overført til Italia, hvor han ble skutt ned av Amerikanske jagerfly og drept."

Les mere om SVART 3 her !

Siste rest

Berlevaagnytt var tilstede når frakten med SeaKing'en kom til Kongsfjord med lasten av de siste restene etter flyet som Tor Olsen fant i 1984. Tor kunne fortelle at selv om flyet nå snart var ferdig restaurert i USA var det veldig viktig med orginaldeler, uansett hvor vridd og ødelagt disse var, for det fantes lite orginale tegninger med mål av disse flyene. Delene derimot kunne gjenskapes når man hadde dem.

Tor sto forøvrig å fortalte oss som var tilstede hva hver enkelt del som ble plukket ut av sekken var for noe, og hvor på flyet det hadde hørt hjemme. En virkelig kunnskapsrik mann som sitter inne med utrolig mye kunnskap om disse flyene.
Jeg(arnt) ble iallefall mektig impregnert.

 

De to nederste bildene viser den 14 sylindrete stjernemotoren som har ligget i Bukkekjeila siden krigen etter å ha blitt skutt ned i kamp med russisk styrke som besto av flere P- 40 og Il-2 fly.

Hele historien om denne hendelsen finnes å lese her !

bmw motoren 14 sylindrer og 1700hk