Dommeren i fokus

Da var sesongens pub-quiz i gang på Neptun pub, dessverre med noe laber deltagelse. De 8 tilstede fikk derimot delt seg opp i 3 lag(3-3-2) og gjort det hele til en fornøyelig aften med litt hodebry.

Quiz-diktatorenSom vanlig består pub-quizen av 4 runder á 12 spørsmål som spenner over ett bredt spekter av kategorier. Sjefen over alle sjefer, eller "Diktatoren" som han selv liker å titulere seg, er som vanlig Jan Einar Straumsnes.

Dommeren, Diktatoren og "the Quizmaker" kom derimot i spotlighten i dag da en dommeravgjørelse fikk avgjørende utfall for sluttresultatet i kveld. I "regelverket" som er urokkelig tillates det <små skrivefeil> så lenge dommer og lag som retter svarene ser at spørsmålet er forstått og "at man ved sitt svar viser at man vet svaret".

I dagens quiz, der ett spørsmål gikk på hvem som har den kvinnelige hovedrollen i den norske filmen "URO", ble det fra ett av lagene svart- "ho dama som er naken i Gymnas Lærer Pedersen", en annen Norsk film, og som vi alle da tenker på er Ane Dahl Torp.

Definisjonen i retningslinjene fra sjefsQuiz’ern og dommeravgjørelsen etter dette spørsmålet som ble underkjent var laget til Frank Arne så satt ut at teamleder selv greide å skrive feil svar på svararket og ikke fulgte kladdens svar på ett senere spørsmål den samme runden(England i stedefor Storbritania. 2.poengs spørsmål) slik at laget med Hansen, Hansen og Bertheussen ramlet fra en udiskutabel 1.plass til midt på treet.

Diskusjonen gikk høylytt, men det var ikke noe å gjøre med dommerens stemme, og som følge av dette ble stillingen etter alle 4 rundene, den samme som etter half-time, der Laget "Sol" med Tom Helge, Sylvia og Inger Margrethe, dro avgårde med 1.plassen (28 poeng). "Killer Queens" med Frank Arne, Jan og Arnt Eirik fikk 2.plass (26 poeng) mens "KArl Arne" med Karl Steve og Jon Arne, fikk siste pallplassen denne gangen (25 poeng). 

Smile