Gjenoppstandelsen

På den 246. dag etter at kun pipen sto igjen på Granbakken 1, reiser igjen deler av gamle Granbakken 1 seg opp for å gi ly, denne gangen i form av en garasje og ikke ett bolighus.

For noen kom det litt overraskende frem at den gamle presteboligen var i så dårlig forfatning at oppussing ikke var ett alternativ. Når prisen for nybygg vs oppussing var ganske lik, og når vi i dag har sett bygget som nå vår nye prest bor i, er det vel få som går rundt å enda kritiserer det valg som da ble gjort.

Gjenoppstandelsen

Aksel måler Tilbake til i dag, 2006 år etter… hmrf.. nei, det var den presteboligen… 

  I dag, 246. dagen etter kun pipen sto igjen på Granbakken tar altså deler av boligen nå form som garasje. Det er Aksel "Doa" Olsen som satte en ide ut i livet. Da det ble klart at det ikke ble snakk om oppussing og den gamle presteboligen skulle rives, tenkte Aksel at istedefor å hive noen av veggplatene og taket så kunne det om ikke til hus, kanskje duge som garasje.

Når man ser på kostnadene med å frakte bort og deponere slike mengder så er det vel egentlig ikke så dumt med tanke på miljøet at ikke alt bare blir kastet, men at gjenbruk også blir vurdert, så lagring midlertidig ble gjort og i uken som gikk ble elementene heist på plass av firmaet Roy Andersen.

Når Berlevaagnytt var innom var ikke taket kommet på plass, noe det nå er. Aksel var travelt opptatt med å rette opp vegger og den provisoriske skilleveggen som for en tid skal holde taket oppe til sperrene er lagd selvbærende og denne kan fjernes.

Det var 6-7 jekkestropper i sving og man måtte se seg for at man ikke tråkket feil inne i bygget. Små endringer hadde måtte blitt til etter at den opprinnelige målingen og nedsagingen hadde blitt gjort når bygget sto på Granbakken.

   -Nå gjenstår bare en del nedsaging og tilpassing før bygget kan tettes før vinteren.
Sier Aksel som retter en stor takk til de som har hjulpet til med å få veggene på plass.

 

Begge foto: Arnt Eirik Hansen