Trives veldig godt.

Lensmannsbetjent Vidar Olsen gikk nok litt mot strømmen, når han valgte å flytte tilbake til Berlevåg for å finne arbeid. Men han har ikke angret til nå.

 Vidar tok med seg kona og to små barn, i tillegg til alt de eide, på den langer reisen fra Holmestrand i Vestfold. Der hadde han vært stasjonert som Politibetjent i tre år. Nå har han vært i jobben på Lensmannskontoret i Berlevåg, siden 1. juni.

   – Jeg har ikke angret et sekund på at vi gjorde dette valget, sier Vidar. Han føler han har kommet godt inn i jobben og trives på kontoret. I tillegg synes han at folk i Berlevåg har tatt godt i mot, både ham og familien hans. Nå er han ikke helt ukjent med forholdene i området, siden han er født og oppvokst i Kongsfjord.

Han flyttet derfra i forbindelse med videregående skole og har nå kommet tilbake, for å bli. I hvert fall er det planen.
    – Man reiser ikke med flyttelasset hele den lange vegen, for kun en kort tid, sier han.

Men de er ikke i tvil om at det er mest hensiktsmessig å bo i Berlevåg, i stedet for Kongsfjord. Foreløpig leier de hus, men vil se over vinteren, om det blir aktuelt å kjøpe.

Den tredje på vei
Vidar ble uteksaminert fra Politihøgskolen i Bodø i 2000 og fikk da jobb i Mo i Rana. Der var de i tre år og opplevde blant annet å få sitt første barn, Aleksander (4) der. I tillegg har de datteren Madelen (1), som ble født i Tønsberg.

   – Faktisk er begge barna født på forskjellige steder og nå er den tredje på vei. Mona har termin i desember og det ser ut til at dette barnet blir født i Kirkenes, sier Vidar med et smil. Han ønsker å fremheve hva som er så bra med Berlevåg, for en som nettopp har flyttet dit. For det er ikke bare fordelen med natur og friluftsliv.

   – I Oslo og andre større byer, må de fleste pendle til og fra jobb. Her kan du gå til alt. Begge barna har barnehageplass og tempoet er et helt annet her. I tillegg er jobbmengden helt annerledes. Du slipper de lange kvelds- og nattevaktene, noe som for meg er veldig positivt, sier han.

 

Vidar trives godt i jobben på lensmannskontoret 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Forespeilet jobb
Mona er en ekte Oslojente og må nok innrømme at det er stor forskjell til Berlevåg. Men hun sier hun trives veldig godt her.
    – Jeg savner selvfølgelig nettverket der nede med familie og venner, men dette ser veldig positivt ut, sier hun. Hun er utdannet hjelpepleier, men har også omskolert seg til helsesekretær.

Begge sier at hun var blitt nærmest forespeilet på telefon, jobb som legesekretær på helsesenteret her. Men når det nærmet seg flytting, skjønte man at dette ikke var tilfelle. Hun har nå 25 prosent stilling som hjelpepleier og vil jobbe med det, til hun går ut i fødselspermisjon.

    – Det er vel det eneste negative med hele prosessen til nå, sier Vidar. Som mener at kommunen bør satse hardere på folk som flytter til plassen, med ny kompetanse. For som de var blitt fortalt, manglet man folk med helsesekretærutdannelse. Men han ønsket ikke å virke negativ om plassen.

    – På bakgrunn av min erfaring fra de to plassene jeg jobbet før nå, synes jeg Berlevåg har et veldig godt tilbud for ungdommen. I tillegg er folk flinke til å ta vare på hverandre, avslutter han.

 

Den lille familien på fire, blir snart fem. Her sitter Vidar med Aleksander (som ikke likte å bli fotografert) på fanget, mens Mona har Madelen på fanget