Ingen lokaltaxi fra fredag 1.oktober

1.juli var det 10 år siden Steinar Leirbekk startet med taxi i Berlevåg etter en periode uten taxi på plassen. Nå 1.oktober er det slutt på lokalkjøring og i tiden fremover vil Berlevåg Taxi betjene Flexx-kontrakten, som innbefatter ruten til Varangerbotn 3 ganger i uken, og bestillingsturer til kveldsflyet i Berlevåg.

Foto: Privat

-Det er selvsagt beklagelig at vi ikke har lokaltaxi lengre, men det er ikke mulig å nå å besette biler med så lite kjøring etter skolekjøring fra Kongsfjord opphørte og pasientkjøring til Kirkenes tilfalt en annen aktør, sier daglig leder Steinar Leirbekk.

Fra 1.oktober er det Ferder Taxi med hovedkontor i Horten som skal drive pasientkjøring i Lebesby og Nordkapp i tillegg til Berlevåg.

Nytt selskap på pasientturer fra 1.oktober
Per Morten Danielsen, daglig leder i Ferder Taxi, som har fått pasienttransporten, forteller på telefon med Berlevaagnytt i ettermiddag, at de er klare til å ta over fra 1. oktober med kontrakten de har med Sykehusinnkjøp HF.

Vant anbud i nord

I første omgang blir det å gjøre seg kjent med rutiner her lokalt, men ser heller ikke bort fra at de ved ledig kapasitet på sikt kan tilby lokale kjøringer ved behov.

-Det blir iallfall spennende å komme igang i nord, og noe spesielt nå rett før vinteren setter inn, sier Per Morten, som etter et par besøk i nord er storimponest av natur og landskap. (Berlevaagnytt skal spørre dem om været etter noen uker vintervær)

Oppdatering 30/9-21
Etter kommentarene i forbindelse med artikkelen publisert i går, kontaktet Berlevaagnytt flere instanser for å få svar på noen momenter nevnt. I hovedsak stilte vi spørsmålet; -Hvordan skal pasientreisetjenesten utføres om/når det er samtidighetsproblem mellom lokale pasientreiser og pasientreiser til Kirkenes, når det fra 1.oktober kun er krav om én bil?

29/9: Per Morten forteller at de må se på om de på sikt må ta opp en bil til for å dekke inn behovet.

30/9 kl. 13:40: Medievakt på sykehusinnkjøp HF, Aslak Ballari, sender oss videre til Finnmarksykehuset, som vil kunne svare mere inngående på vårt spørsmål.

30/9 kl. 14:05: Medievakt på Finnmarksykehuset kan fortelle oss at det er Pasientreiser som koordinerer transportbehovet og kan svare på dette.

30/9 kl 14:35: Avdelingsleder for Pasientreiser, Bjørn Erik Johansen, sier at de selvsagt skal gjøre sitt beste for å kjøre alle med behov for syketransport til sine avtaler med helsevesenet, både lokalt og til sykehuset i Kirkenes. De vil ha et samarbeid med Båtsfjord Taxi som i enkelte tilfeller vil ta Kirkenesturer om det er lokale oppdrag som hindrer nye aktørene å forlate Berlevåg. -Historiske data forteller litt om behovet, og vi vil i tiden fremover se hvordan behovet er og om det vil være nødvendig å gå i dialog med aktøren med anbudet, om det vil være behov for flere biler, sier Bjørn Erik.

Så, konklusjonen er at behovet for alle som trenger, skal være ivaretatt.
(tips gjerne Berlevaagnytt om dine erfaringer i tiden fremover!)

3 comments for “Ingen lokaltaxi fra fredag 1.oktober

 1. Vi som skal til dialyse 3 dager i uka er spente om vi blir hentet og kjørt hjem, til avtalt tid.

  • Hei Grete
   Berlevaagnytt har i dag snakket med flere aktører og svaret til slutt ble at «alle som har behov for pasientreiser og fått dette rekvirert, skal få dette»
   (artikkelen er oppdatert)

   Arnt Eirik
   Berlevaagnytt

 2. Hei. Det er fint at det antydes løsninger for de som er syk i Berlevåg. Men det er jo ikke bare syke folk i Berlevåg som har behov for taxitransport. Det finnes f.eks. forretningsreisende som ankommer og avreiser Berlevåg med offentlig transport, altså hurtigrute og mest av alt fly. De skal opplagt rekke morgenflyet eller middagsflyet, der bestillingsturer åpenbart ikke er satt opp. Hvordan skal disse personer – som ofte er våre overnattingsgjester – komme seg til flyplassen?
  Forventer det moderne samfunnet at vi som driver med overnatting skal hente og bringe våre gjester til flyplassen, eller at de skal være avhengig av ‘kompiskjøring’?
  Kanskje noen har et smart svar?
  Ha en god taxifri helg. 🙂

Comments are closed.