Ti år med egen barnehage

Første november var det jubileumsfest i familiebarnehagen til Reidun Annaniassen i Berlevåg. På disse årene har nærmere førti barn vært innom, i kortere eller lengre perioder.

Reidun forteller at hun egentlig startet i 1995, da som en del av kommunens flere lokale barnehager. Men etter et år viste det seg at det var for liten pågang av barn, slik at avtalen ble sagt opp.

Hun valgte da å starte opp helt for seg selv i 1996. I dag har hun fire plasser for barn mellom null og tre år, noe hun føler er en perfekt størrelse.
    – Det morsomme er at den første ungen som ble registrert her etter at avtalen med kommunen var sagt opp, var nettopp Administrasjonssjefens sønn, sier Reidun med et stort smil.

Hun har for det meste vært alene om jobben, utenom korte perioder hvor noen har vært innom på tiltak. Hun trives veldig godt i jobben og ønsker å fortsette så lenge helsa holder.

 

Reidun på lekerommet sammen med de tre barna hun nå har i sin familiebarnehage. Sittende fra venstre ser vi: Simen Olsen Aleksandersen, Oskar Løkken Hansen og Krister Annaniassen Eriksen 

Så fleksibel som mulig
Reidun kan fortelle at hun har statsstøtte i tillegg til at foreldrene betaler. Hun gir søskenmoderasjon også til familier, med barn i den kommunale barnehagen. Hun er også oppsatt på å være så fleksibel som mulig.

   – Hvis noen ønsker å ha kun dagplass, eller kanskje halv plass går det fint an, sier hun. Reidun har i dag veiledningstjeneste fra kommunen og er veldig fornøyd med veilederen sin. Hun syntes det var enklere å ha et samarbeid med kommunens barnehager, når avdelingen i Skårungen var i drift, like ved.

I dag bruker de å være innom den nye barnehagen, men Reidun synes lekeplassen der passer best for større barn og ikke like mye for de små som hun har i sin barnehage.

 

Reidun fikk en fantastisk kake til jubileet. I tillegg fikk hun både dikt og blomster fra kommunen (Foto: Reidun Annaniassen)

Som en liten søskenflokk
I dag har hun fylt opp tre av de fire plassene og når vi var innom, noen dager etter jubileet. Var det første dagen for lille Oskar som så ut til å storkose seg, sammen med de nye lekekameratene Simen og Krister.

   – De blir som en liten søskenflokk og det virker på meg som om dette passer barna veldig bra, sier Reidun. Som ikke har opplevd til nå, å få dårlige tilbakemeldinger fra foreldrene.
    – Vi bruker blant annet å ta en tur på høsten og på vinteren, til hytta vår på Kongsfjordfjellet.

Hvor barna liker seg veldig godt. Sist gang filmet vi turen på video og ga barna hver sin DVD, noe som var veldig populært, sier hun. Og avslutter med at hvis det er opp til henne, blir det i hvert fall ti år til, med egen familiebarnehage.

 

Noen av de tidligere barna fra Reiduns ti år. fra venstre ser vi: Odd Erik Hansen, Vetle Sehl Svendsen, David R. Strømslund, Marcus Stabell og Benedikte Olsen Aleksandersen (Foto: Reidun Annaniassen)

 

 

Simen Olsen Aleksandersen (til høyre) feiret også sin to årsdag på jubileumsfesten. Krister Annaniassen Eriksen var med på feiringen (Foto: Reidun Annaniassen)