Klargjør for plan B

Raggovidda kan være lumsk, og vinteren kan gjerne komme lenge før vi opplever skikkelig vinter her nede i lavlandet. Dette betyr at planer kan måtte endres, og det er nettopp dette det klargjøres for nå.

Ene hub’en nede, og neste uke kjøres mere ned

Har du sett aktivitet ute på lagringsområdet ovenfor Dampskipskaia? I dag kom én hub ned fra fjellet, og skal klargjøres for en eventuell overvintring. Til uka skal ytterligere hub og nacelleelementer tas ned, men dette betyr ikke at det er vinterferie der oppe.

-Arbeidet med å heise opp propellen til turbin 7 (av 12) er rett rundt hjørnet og det jobbes så lenge været tillater det. Dette betyr også at noe kan bli kjørt opp igjen også, om full vinter lar vente på seg, sier Tore Martinsen i Varanger Kraftvind

-Den jobben vi gjør nå er en «plan B» i tilfelle ikke plan A lar seg gjennomføre. Men hele tiden jobber vi mot å få på plass de siste turbinen som opprinnelig planlagt, sier Tore.

6 turbiner er opp monterte, og mandag skal første fra Raggo trinn II settes i drift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.