Leserinnlegg: Oppgradering hos ØFAS?

De fleste av Berlevågs innbyggere, som fra tid til annen har noe utrangert utstyr å kvitte seg med, de er glad for at de kan levere slike ting til ØFAS-gjenbruksstasjon på Revnes. Ved å levere skrot og søppel dit, så klarer vi å holde Berlevåg og naturen rundt oss rent og ryddig – eller gjør vi egentlig det?

Alle foto/tekst: Dieter Salathe

De som har vært hos ØFAS på Revnes i det siste har fått med seg at miljøstasjonen har fått ny bom ved innkjørselen. Det gamle motordrevne skyvegjerdet hadde vært ødelagt og ubrukelig lenge. Den som tror at miljøselskapet ØFAS – i Berlevåg driftet av det kommunale selskapet Berlevåg Havn KF – blir kvitt sine utrangerte eiendeler ved å resirkulere de på egen stasjon, den tar dessverre grundig feil.

På ubegripelig og forkastelig gammeldags vis har ØFAS/Berlevåg Havn bare slengt det gamle skyvegjerdet i molokroken ved Revnesmoloen, der det har ligget annet skjemmende søppel alt for lenge fra før. Med enda påmontert ØFAS-skilt oppfordrer selskapet andre til å benytte seg av denne skammens krok til å hive enda mer mannskitt rett ved siden av. Og noen har allerede gjort det!

Her går altså et kommunalt miljøselskap i spissen for å vise hvordan avfallshåndtering kan gjøres på simplest og verst mulig vis. Mens ØFAS/Berlevåg Havn egentlig skulle agere som forgangsbedrift i kampen for å få Berlevåg til å bli ryddig og attraktiv for oss som bor her – og ikke minst – for de vi ønsker skal flytte hit til en hydrogen-framtid. Det hadde vært på høy tid med en skikkelig miljømessig oppgradering hos ØFAS/Berlevåg Havn og i Berlevåg kommunens administrative og politiske organisasjon og fokus.

Dieter Salathe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.