Populær julesalgsmesse

Den årlige julesalgsmessa på samfunnshuset i Berlevåg bruker vanligvis å være en suksess. Men i år satte de trolig ny publikumsrekord i løpet av fredag og lørdag, mens det hele foregikk.

For tredje året på rad var det ”Vesterrampen Velforening” som sto som arrangør av messa og leder Frank arne Hansen, var kjempefornøyd. Han kunne fortelle at de hadde solgt nærmere 350 billetter, selv om dette kun var en nærmest symbolsk sum.   

    – Vi hadde trekning på et par julekurver på billettene og de to som vant var Charlotte Hansen og Simen Olsen, sir Hansen. Til sammen hadde de 20 utstillere, fordelt på 17 stander og bredden på både kreativiteten og ikke minst kvaliteten, ga nok flere enn undertegnede skikkelig ”bakoversveis”

 

 

Niende klasse ved berlevåg skole sparer til klassetur med "De hvite bussene" Fra venstre ser vi: Sofie Jensen, Iselin Håheim og Jannike Kristiansen 

Bollebaking
Hansen kunne fortelle at omsetningen for de som arrangører lå på rundt tjuefem tusen kroner og de satt nok tilbake med rundt femten av dem.
    – Men hvis man skulle regne dette ned i det antall timer våre medlemmer legger ned, blir det ikke akkurat tarifflønn, sier han.

For et slikt arrangement krever mye planlegging og det er hektisk mens det står på. Men de føler de at etter tre år, begynner å få skikkelig ”dreisen” på dette.
    – Faktisk så opplevde vi en sånn publikumstilstrømming på fredag, jeg ikke har opplevd maken til, sier Hansen.

Som tror at kombinasjonen med satsingen på ting for de voksne og ikke minst barna, er en god oppskrift.
    – Vi kjørte video kontinuerlig og arrangerte bollebaking, noe som slo veldig godt an, sier han. Han sier at det hadde gått med ti kilo bolledeig og at det hadde vært overraskende lite griseri med det.

 

Daniela Salathes bod hvor du kunne blåse din egen glasskule var populær. her ser vi henne gjøre klar en kule for Connie Edvardsen (I stolen ved siden av Daniela)  

Kollisjon med badminton
Hansen hadde også fått med seg at badmintonturneringen som gikk samtidig, nok fikk lide litt for den suksessen de hadde hatt med messa. Men på spørsmål om endring av tidspunkt sa han at de var veldig avhengige av utstillerne sine og at signalene derfra var helt klare, de ønsket akkurat denne helgen.

   – Det hender at det blir kollisjoner av denne art i en kommune med så mange aktive foreninger og hvor det skjer så mye. Noe som jo er synd, men det var lite vi kunne gjøre med å endre dette, sier Hansen.

Han fortalte at de hadde vært i dialog med blandakoret, som også skal arrangere julemesse, slik at de unngikk to så like arrangement samtidig. Men han forsto at idrettslaget var skuffet over oppmøtet i hallen på lørdag. Faktisk så er det en del av medlemmene i deres velforening, som også har barn som spiller badminton. Han er selv en av de.

   – Jeg har en datter som var debutant på turneringen, så jeg fikk sneket meg en tur opp dit, slik at jeg kunne se henne spille, sir han med et smil.

 

Jørn Johansen med sine bilder, var meget populær blandt publikum 

Høyt nivå
Hansen synes at nivået på utstillerne var meget høyt og at mange av de, ikke ligger særlig tilbake for mer profesjonelle kunstnere. Faktisk hadde så mange blitt inspirert av det de så, at nye hadde meldt sin interesse for neste år.

Noe som viser at selv om Berlevåg sliter med fraflytting og færre arbeidsplasser innen fiskeri, kan fremtiden ligge innen kunst og håndverk. At mange brukte anledningen til å skaffe inn både julepynt og ikke minst julegaver, er det nok liten tvil om.

 

 

  

 

 

 

Det finns mange dyktige hobbykunstnere i Berlevåg. Her ser vi fire av dem. Fra venstre: Merete Lysø, Astrid Efraimsen (solgte for dattera Sonja), Evy Aasen og Lene K. Hansen 

 

Det var et stort angfold blandt standene. Her ser vi Wenche Guttorm (til venstre) som solgte strikkeprodukter, ved siden av Norsk Folkehjelps stand. Hvor vi fant Joar Nilsen (i midten) og en veldig sjenert Daniel Sivertsen 

 

Det var mange som møtte opp på julesalgmessa. Dette bildet ble tatt på slutten av fredagen 

 

Mona Søderholm (til venstre) og Kari Ann Hagen, viste frem masse vakkert håndarbeid 

 

Tana Arbeidsservice stilte frem masse fint laget i tre, i løpet av året som har gått