Berlevåg kino i 2022

Berlevåg kino i 2022 og fremover 

Som noen kanskje har fått med seg så blir det store forandringer ved Berlevåg kino i 2022, Frank Arne Hansen og Svein Guttorm vil ikke lenger jobbe der, det er som mange nok vet ikke lett å trylle i hop et budsjett i et vanskelig økonomisk år og kino er ikke lovpålagt, men i det minste valgte ikke administrasjonen eller politikerne å kutte kinoen helt, vi har i det minste ennå kinoen selv om den kommer til å være med redusert åpningstid. 

Jeg vil komme tilbake til åpningstider og de forandringene etter hvert, men først vil jeg takke Frank Arne Hansen og Svein Guttorm for all den tid vi har jobbet sammen med å trylle gode kinoopplevelser til Berlevåg, det skal bli rart å fortsette aleine og med flere oppgaver. Frank Arne har jo vært en institusjon ved kinoen og har drevet den i 25 år nå, og jeg har lært mye om hvordan holde på med kino av ham, det var på en tid da vi hadde 2 maskiner som kjørte 35 mm film hvor vi var heldige om vi fikk premierer men Frank Arne har godt forhold til byråene så iforhold til størrelsen på kinoen fikk vi rimelig ofte premierer, den gangen var det bare et X-antall filmer som gikk på rundgang blant alle landets kinoer, byene ble prioritert og så var det selvsagt tiden i posten som ofte kunne ødelegge for tidstabellen. I dag er kinoen digitalisert og har vært det i rundt 10 år nå, alt er mye lettere, vi får filmer og premierer så ofte vi bare kan kjøre dem. 

Borte er tiden da vi kunne glemme en rull når vi kjørte filmen, eller uhellene hvor vi stod og snurret filmen tilbake på ruller manuelt fordi den bare lå i en stor haug på gulvet, samtidig har vi også sett at vi sliter veldig med å nå publikum, vi møter konkurranse med streamingsider og det er synd, for jeg tror fremdeles at film er bedre på kino, kino for meg betyr trivsel og absolutt ett trivselstilbud, så jeg håper at også fremover kan vi fortsette å gi et godt kinotilbud til Berlevågingene og de som besøker oss. Og så vil jeg takke Frank Arne Hansen for den tiden vi har jobbet sammen her på kinoen, jeg skal gjøre mitt for å forsøke å drive kinoen i mange år til (håper jeg), og Svein Guttorm vi har hatt et flott arbeidsforhold vi har opplevd mye gøy på jobb. 

Så hvordan vil Berlevåg kommunale kino bli i 2022 ? Vel først og fremst vil vi kjøre film annenhver helg, jeg vil også starte med å forsøke (igjen) å kjøre barnefilm kl. 17.00 da dette er noe jeg får ganske mange forespørsler om, jeg vil også flytte kveldsfilmen til kl. 19, dette gjør jo at jeg får komme meg hjem litt tidlig om det er en lang film.
Siden jeg kan kjøre ca. 4 filmer i måneden betyr det at dessverre vil det bli filmer jeg ikke får anledning til å kjøre, det gjør at jeg må velge langt mer konservativt på filmer slik at jeg får dekket de forskjellige sjangerne så godt det lar seg gjøre. Jeg er også åpen for forslag så bruk gjerne Filmweb.no og tenk 2 måneder fram i tid, dette fordi jeg må bestille film minst 14 dager før de skal sendes, jeg bestiller også film ca. 1 måned fram i tid. Jeg håper også at dere ser verdien i at vi har en kino på stedet, jeg trives når jeg ser familier komme sammen på kino for å ha en fin familiestund, eller på skrekkfilmer man hører hvordan publikum reagerer sammen, det gjelder for så vidt på komedier også. Det er koselig å se folk hygge seg på kinoen vår rett og slett, derfor jeg alltid sier at kino er både bolyst og trivselsfaktor på et sted. 

Kinofilmer for januar 2022 så har vi 4 filmer satt opp, vi starter med en barne/familiefilm om en dyrefamilie som drar på ferie, og hvor alle er alt for opptatt med sitt så yngstekaren må finne nye venner.
Videre på kvelden får vi satt opp på nytt filmen Spider-Man, denne har gjort det knallgodt i utlandet og vi kan bare håpe på godt besøk her også.
På slutten av måneden har vi 2 filmer som begge skulle vært på kvelden men fordi det er begrenset med når jeg kan kjøre film må det dessverre bli slik, det er uansett 2 filmer jeg ikke ønsker å miste da jeg tror de har sitt publikum og jeg tror begge vil kunne være gode filmer for vårt publikum. Filmen Swan Song er en komedie/drama hvor vi følger Pat Pitsenbarger som en pensjonert eksentrisk frisør som får et siste oppdrag han skal utføre. Alt i alt ser ut til å være en underholdende film. På kvelden får vi filmen Scream, dette er ikke en nyinnspilling av serien men en fortsettelse, de har med flere av de tidligere skuespillerne og handlingen foregår altså etter de forrige filmene. Alt i alt en film som kanskje passer for de som liker skrekkfilmer og den nostalgiske som likte de forrige filmene også. Men her på kinoen er alle velkomne (så lenge de følger aldersgrensene).
Velkommen til Berlevåg kommunale kino i 2022, håper dette frister litt.

 Søndag 16 januar kl. 17.00
Familien Voff – Alle trenger en venn
Familie/animasjon/barn
Spilletid: Ikke oppgitt
Aldersgrense: Tillatt for alle.
Norsk tale
 Søndag 16 januar kl. 19.00
Scream
Horror/Thriller
Spilletid: ikke oppgitt ennå.
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte).
Orginal tale (Engelsk), norsk tekst.
  Søndag 30 januar kl. 17.00
Spider-man : No way home
Action/Superhelt/Eventyr
Spilletid: 2t. 28 min
Aldersgrense: 12 år (9 år med foresatte)
Orginal tale (Engelsk), Norsk tekst.
Søndag 30 januar kl. 19.00
 Swan Song
Drama/Komedie
Spilletid: 1t. 45 min.
Aldersgrense: Ikke satt ennå.
Orginal tale (Engelsk), Norsk tekst.