Barndom og oppvekst i Berlevåg

God nytt år alle Berlevåginga!

De av dere som er historieinteresserte kan her høre Bjørg With (1926 – 2021) født Berg, fortelle om barndom og oppvekst i Berlevåg på 20-30 og 40-tallet. Hun forteller også om krigen og, ikke minst, om hvordan det opplevdes å bli evakuert og leve som flykning i eget land.

Bjørg With (foto: privat)

Dette er hennes historie, slik hun opplevde alt sammen, men den er nok en god beskrivelse av hvordan livet var for mange Berlevåginger på den tiden. Tidsvitnene er i ferd med å forsvinne, så jeg håper dette lille bidraget kan være med å ta vare på vår Berlevåg-historie. Opptakene ble gjort i 2013, da hun var 87 år, og er nå nylig redigert og publisert.

Lars Gunnar With (postet på Facebook)

Bjørg sin historie, del 1

Bjørg With, født Berg (1926-2021) forteller om oppveksten i Berlevåg på 20-,30- og 40-tallet. Om familien sin, skolegang og hvordan de feiret Jul den gangen. Hun forteller også om krigen og evakueringa som varte i to år for familien Berg. I del 2 vil hun fortelle om tiden etter krigen, da hun møtte Kjell og stiftet sin egen familie. Opptakene ble gjort i 2013 da hun var 87 år. Del 2 kommer i januar. Da forteller hun om tiden etter krigen, da hun møtte Kjell og stiftet sin egen familie.