Nord-øst i finnmark, liv eller død?

Bok om bla. Berlevåg 

Boken tar for seg levekår i finnmarkskommunene Lebesby, Gamvik, Berlevåg, Båtsfjord og Vardø. Forfatteren har intervjuet 45 personer fra disse kommunene om deres liv, for enkelte helt tilbake til 1930-tallet.

Boken beskriver levekårene i dag og framtidsutsiktene for disse kommunene, og kan gi grunnlag for å diskutere hva som må gjøres for å løfte levestandarden opp til et høyere nivå og sikre bosettingen i framtiden. (Denne teksten er hentet fra Bokkilden )

 Vi i Berlevaagnytt har fått en e-post også fra forfatter, og webansvarlig har bidratt med bilde i boken.

   – Hei igjen! Jeg har snart ingen bøker igjen. I Kjøllefjord har de solgt 50 bøker, men jeg har ikke solgt noen i Berlevåg. Det er jo ingen bokhandel der. Det er åpenbart at  boka vil ha stor interesse der. Lager du et oppslag, kan  du i hvert fall si at boka kan bli tilsendt gratis for kr.150,- til e-post asbjorn.Fossen@getmail.no
 

 Vi har fått tillatelse til å ref. noe tekst fra boken, som er skrevet av Asbjørn Fossen (82) fra Oslo.
Denne boken dreier seg om levekårene i kommunene Lebesby, Gamvik, Berlevåg, Båtsfjord og Vardø. De ligger etter hverandre helt nord i finnmark, helt ut til Barentshavet.
I strålende vær dro jeg 7.juni 2005 med fly fra Oslo til Tromsø og etter noen timers opphold tok jeg hurtigruten videre til Honningsvåg. det fine været fortsatte, og det var ikke vanskelig å få tida til å gå i Honningsvåg. Jeg måtte jo se meg litt rundt for å skaffe med ett første inntrykk av livet i nord. Byen virker levende og trivelig med vennlige mennesker.