Sterkt lys i vest

Mange har sikket i løpet av vinteren lurt på hva det sterke lyset på vesthimmelen har vært. Er det et fly som kommer? Det er faktisk planeten Venus som har ”lyst” opp i vest. Onsdag, i kveldinga, fikk jeg fram motivet jeg har savnet for å få et godt bilde av planeten.

{mosimage}Mange har sikket i løpet av vinteren lurt på hva det sterke lyset på vesthimmelen har vært. Er det et fly som kommer? Det er faktisk planeten Venus som har ”lyst” opp i vest. Onsdag, i kveldinga, fikk jeg fram motivet jeg har savnet for å få et godt bilde av planeten.

Noen faktaopplysninger, kilde Universitet i Oslo, astrologisk institutt:
Venus er den andre planeten regnet fra Solen,  og den sjette største.
Venus(Gresk:  Afrodite; babylonsk: Ishtar) er kjærlighetens og skjønnhetens gudinne. Planeten fikk antagelig dette navnet fordi det var den klareste av planetene kjent i gammel tid. Med få unntak er alle overflateformasjonene på Venus gitt kvinnelige navn.

Venus er vanligvis synlig med det blotte øye. Den blir noen ganger (feilaktig) omtalt som "morgenstjernen" eller "aftenstjernen", og er absolutt den mest lyssterke "stjernen" på himmelen. Det er mange nettsider som viser Venus' (og de andre planetenes) himmelposisjon til enhver tid.