Korsen det va – sånn blei det

Utstilling på Havnemuseet
Korsen det va – sånn blei det

Et forprosjekt som skal samle informasjon og forsøke å dokumentere deler av Berlevåg’s senere historie i perioden 1945 til 2000.

Utstilling på Havnemuseet i tiden 29. mars til 1. juni.
       Åpnes 29. mars fra kl 1100 – 1800
       Alle ukedager mandag – fredag fra kl 1100 – 1400

Korsen det va – sånn blei det

{mosimage}Et forprosjekt som skal samle informasjon og forsøke å dokumentere deler av Berlevåg’s senere historie i perioden 1945 til 2000.

Perioden forteller om en enorm utvikling som baner seg opp og frem innen fiskeriene, for så å dempes – skal vi si ”rutsje nedoverbakke” som vi sier her i Berlevåg. Hvorfor ble det slik – det er noe av det prosjektet her skal forsøke å fortelle.

Her er vårt første skritt på veien, en temautstilling med 9 ulike og aktuelle tema. Innen næringsliv, politikk og dagligliv i Berlevåg.

Mye mer skulle vært sagt. Det er derfor gledelig og nyttig om nettopp du forteller din historie – gir oss et dytt videre inn i den mangfoldige – men dog dunkle historien i perioden.

Målsettingen er å samle dokumentasjonen mellom to stive permer etter hvert. I en bok om hvorfor det gikk som det gikk i Berlevåg i etterkrigstiden og frem til tusenårsskiftet.

Forprosjektet finansieres av Berlevåg kommune.

Prosjektet gjennomføres av Berlevåg Havnemuseum og Tor Schulstad.