Senker aldersgrensen

11-åringene får likevel se Kill Buljo.
Nå får enda flere muligheten til å se Kill Buljo.
Regissør Tommy Wirkola og Oro film var svært misfornøyd med at Medietilsynet vedtok å sette aldersgrensen på filmparodien til 15 år. Etter anke kommer nå kontrameldingen fra filmklagenemnda

Promobilde fra www.killbuljo.com

11-åringene får likevel se Kill Buljo.
Nå får enda flere muligheten til å se Kill Buljo.

Regissør Tommy Wirkola og Oro film var svært misfornøyd med at Medietilsynet vedtok å sette aldersgrensen på filmparodien til 15 år. Etter anke kommer nå kontrameldingen fra filmklagenemnda, der tre av fem medlemmer gikk inn for å senke terskelen med fire år.

I det opprinnelig vedtaket fra Medietilsynet, som var støttet av barneombudet, het det:

«Til tross for en parodisk ramme er beskrivelsene av blodige voldshandlinger, tilsynelatende voldtekter og et seksualisert språk så nærgående og grove, at filmen får 15 års-grense.»

Anket
Oro film, som distribuerer filmen, protesterte heftig på avgjørelsen og bestemte seg for å klage inn vedtaket.

– Oro Film gjør gjeldende at filmen er en komedie, og at barn over 11 år vil forstå at det ikke er tale om virkelighetsnær voldsbruk, men «leke-vold» på samme måte som når de selv har lekt med tresverd eller skutt hverandre ned med fiktive geværer. Det er nærliggende å vise til avgjørelser om 11 års-grense for «Ringenes Herre»-filmene med fiksjonalisert vold og til for eksempel «Terkel i knipe», med hensyn til språkbruk.

Les hele saken hos Altaposten.no