Kraftig smell på Riidovei

{mosimage}Det kunne gått riktig ille når to biler frontkolliderte på Riddovei ved 17.30 tiden i ettermiddag. Kun få centimeter var på billistenes side da en stor amerikanske firehjulstrekker, smalt sammen med en Båtsfjordtaxi, på tur hjem fra Kirkenes sykehus. Smellen var så kraftig at tvillinghjulet på ene siden av firehjulstrekkeren ble revet av.

{mosimage}Dårlig sikt med snø over autovernet nedover Riidovei var trolig årsaken til sammenstøtet som kunne gått så mye verre. Taxien fra Båtsfjord, på tur hjem fra Kirkenes sykehus med pasienter, møtte Berlevågbilen midt i bakken ned Julelvdalen.
Arnt Egil Ananiassen lå rett bak bilen fra Berlevåg og forteller at når hendelsen skjedde, var det veldig dårlig sikt. Han kunne derfor ikke se hvem som lå hvor i kjørebanen når det smalt.

Thomas Stensvold kjørte pick-up'en som kom fra Berlevåg. Han var på vei til Tana for å hente et flyttelass og opplevde å få turen brått ødelagt. Han sier til Berlevågnytt at han først møtte en bil midt i bakken og klarte så vidt å unngå den. 50 meter bak den kom så Båtsfjordtaxien og den traff han med siden på sin pick-up. Han sa at det var maks ti meters sikt og for ham virket det som taxien var litt over på feil side. Han er nå i ettertid, mest glad for at det ikke ble personskader.

På den ene siden av pick-up'en ble tvillinghjulene revet av og disse ser vi ligge lengre opp i bakken, på bildene vi fikk tilsendt av Arnt Egil.

Thomas innrømmer at det så litt stygt ut og at han blant annet fikk bakakslingen slått av, mens skadene på taxien nok var verre. Han tror den ble rammeskjev og der ble begge airbagene utløst. I taxien satt sjåføren og to passasjerer, men heldigvis ble ingen av dem skadd i sammenstøtet. Thomas sier at det ikke ble sendt noen rapport til politiet, men at det i stedet blir en vanlig forsikringssak. 

 {mosimage}

 

{mosimage}