Sniktitt på Berlevåg Kompetansesenter

{mosimage}Endelig har man så smått begynt å ta i bruk det nye kompetansesenteret i Berlevåg. Prosjektet som var påbegynt våren 2004 regnes med å stå ferdig i juni i år. Vi har sammens med Oppvekstsjef Bjarne Stein tatt en sniktitt innenfor dørene.

{mosimage}
Endelig har man så smått begynt å ta i bruk det nye kompetansesenteret i Berlevåg. Prosjektet som var påbegynt våren 2004 regnes med å stå ferdig i juni i år. Vi har fått lov å ta en sniktitt innenfor dørene.

Åpning i juni?
-Vi regner med at den offisielle åpningen vil være i juni, men det kan oppstå en del forsinkelser, og da vil åpningen bli utsatt til august. Dette sier Bjarne Stein som er sjef for kultur og oppvekst i Berlevåg.

Ideen bak prosjektet er å heve kompetansen blant Berlevåg kommunes innbyggere, det være seg ungdom, voksenopplæring og det lokale næringsliv. Tiden har forandret seg, sier Stein.

{mosimage}

Tiden har forandret seg
–Før om årene kunne folk gå direkte fra grunnskolen og inn i fiskerinæring. Det var ikke vanskelig å få seg jobb på fiskeindustrien, eller hyre på en fiskebåt.
-I dag kan ikke ungdommen gjøre dette. Fiskeriet er gått drastisk tilbake og det nye kompetansesamfunet stiller krav til både næringslivet og ungdommen.

Kommende tilbud
• Til ungdommen vil vi kunne tilby nye lokaler til nettbasert utdanning.

• Næringslivet vil også kunne benytte seg av studielokaler til utdanning av sine ansatte.
{mosimage}
• Vi har installert et lyd/bilde studio hvor man kan ha kontakt med en lærer/studieveileder på en stor skjerm på veggen.

• Når biblioteket kommer på plass vil vi ha noen PC’er tilgjengelig til publikum. Der vil man kunne surfe på nettet, utføre nettbaserte banktjenester, skrive brev, osv…

Pr i dag er så vidt tatt i bruk av videregående skole (LOSA) og DigForsk. Sistnevnte har skiftet navn fra Unireg. Etter hvert vil også biblioteket i Berlevåg flytte inn i sine nye lokaler.

Vi kommer tilbake med en fyldigere artikkel fra Berlevåg kompetansesenter når bygget står ferdig og alle er kommet på plass.

{mosimage}

Klikk på linkene under for å lese mer om

DigForsk
LOSA
Berlevåg folkebibliotek