Kinoliste for juni måned

Denne måneden har vi 4 filmer, og i mine øyne 4 svært gode filmer, men er litt inhabil på den påstanden da.
Vi starter første helgen med 2 gode filmer, vi starter med filmen Everything, Everywhere All at Once. Dette er en action/komedie/fantasy film med en god casting, her har vi Michelle Yeoh kjent fra mange filmer blant annet snikende tiger, skjult drage, en av Mummy filmene, Shang-Chi og mange mange andre filmer. Jamie Lee Curtis er også med, en veteran i Hollywood med filmer som Halloween (flere av dem), True Lies og flere, både komedier, skrekkfilmer og actionfilmer. James Hong har også vært med i mange filmer, Waynes world 2, The Golden Child, den siste Batman filmen … for å nevne noen.
Filmens plott er altså om et multivers, og hennes liv blir snudd opp ned da hun må redde det, dette er en film med fart og spenning, mye action og med bra casting så tror jeg dette absolutt er en god film.

Samme dag så kjører vi filmen Top Gun – Maverick, dette er nok en film vi som var ungdommer på 80/90-tallet kanskje spesielt har et forhold til, bra musikk, bra actionscener, fly og kule flyvere, kunne nesten ikke være bedre.
Nå kommer altså oppfølgeren, med Tom Cruise i hovedrollen som Maverick, filmen tar handlingen ca. 30 år og Maverick (Tom Cruise’s karakter) flyr fremdeles men får i oppdrag å trene opp en gruppe Top-Gun piloter til et spesialoppdrag. Vi får et gjensyn med flere fra den første filmen, Val Kilmer og Ed Harris er med, Jennifer Connelly er også med alle habile skuespillere med lang karrierer bak seg.
I motsetning til den første filmen hvor de kun hadde råd til å skyte 1 missil (og filme den fra forskjellige vinkler) er teknologien kommet langt, men fremdeles skal mange av scenene være virkelige, og Tom Cruise og crewet måtte gjennomgå 3 måneder med militær trening for å få lov til å være med og Tom Cruise liker jo å gjøre de fleste stuntene selv.

Den neste filmhelgen vi kjører så har vi 2 gode filmer igjen, jeg hadde ingen barnefilm å sette inn første filmhelg, men denne filmhelgen har jeg en godbit, da starter vi med filmen Lightyear som selvsagt er Disney/Pixar filmen om Buzz Lightyear, dette er altså opprinnelseshistorien til denne rom-speideren som inspirerte til leketøyet som vi kjenner fra tidligere filmer. Dette er en animert familiefilm, den kommer med norsk tale og ser rett og slett meget bra laget.
Vi avslutter juni måned med filmen Jurassic world – Dominion, denne har handlingen 4 år siden øya Isla Nublar ble ødelagt og dinosaurene lever nå side om side med menneskene over hele verden. Denne filmen avslutter trilogien jurassic world, og smelter sammen med den orginale jurassic parkfilmen. Filmen har skuespillere som Chriss Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill og Laura Dern med, alle har historie fra tidligere filmer.

Så håper dere synes at dette var gode filmer, jeg tror jeg har fått med en bra kinomeny, dessverre var det ikke noen barnefilmer å få med, bortsett fra Lightyear men jeg får flere gode filmer også for barn i juli måned, da kommer filmer som Belle, Minions og Ildsjel for barn iallefall, så dukker det nok opp noen gode filmer ellers også vil jeg tro. Belle er en anime film som kommer veldig anbefalt.

På kino søndag 5 juni kl. 17.00
Everything, Everywhere, All at Once.
Action/Komedie/Sci-Fiction/Fantasy
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: 2t. 19 minutter
På kino søndag 5 juni kl. 19.30
Top Gun – Maverick
Action
Aldersgrense: 12 år (9 år med foresatte)
Spilletid: 2t. 10 minutter
På kino søndag 19 juni kl. 17.00
Lightyear
Animert/Familiefilm
Aldersgrense: (ikke oppgitt ennå)
Spilletid: 1t. 45 minutter
Norsk tale.
På kino søndag 19 juni kl. 19.00
Jurassic World – Dominion
Action/Eventyr/Familiefilm
Aldersgrense: 12 år (9 år med foresatte)
Spilletid: 2t. 27 minutter.