Full klaff på Kongsfjordmarkedet

{mosimage}Lørdag 21. Juli var det stor markedsdag i Kongsfjord. Markedet var på skolen og hele andre etasje var tatt i bruk. I tillegg var det åpent slott hos Kongekrabben på Veines og så hadde Fred Larsen en historietime om internatskolen i Kongsfjord. Med det gode været og masse besøk kan dagen bare beskrives som en suksess.

{mosimage}
.

 

 

 

 

 

Kongsfjordmarkedet ble arrangert av Kongsfjord bygdelag i fin solskinn. Markedet åpnet kl 10:00 og varte til kl 14:00. Billettsalget stoppet kl 13:00 for å foreta trekning på en fruktkurv. Vi solgte 360 billetter, men vi talte opp alle som kom i etterkant og regnet et besøktall på rundt 400. Dette er en økning på 25% fra i fjord, -sier Fred Larsen som var messegeneral sammens med Oddmund Eriksen.

 

{mosimage}

Vi hadde plakater i Båtsfjord, Gednje, auster-Tana og på Tana Bru. I tillegg hadde vi annonsert i media, så det er sikkert grunnen til det økte besøkstallet.

 

 

Markedet tok opp hele andre etasje på skolen pluss et kjøkkenpersonale som serverte kaffe, vaffler, brus, grillmat. Penti Pelkonen var grillsjef på taket på skolen og bar kotelettene inn igjennom vinduet til ho Gerd som solgte dem videre til hungrige besøkende.

 

 

Publikum kunne nyte et variert utvalg av varer på messa. Polarklipp fra Båtsfjord hadde "dropp-inn", bruktmarked fra Båtsfjord, Pomorkoret solgte glass og stentøy, skinn og ullprodukter fra Nesseby, kunst og foto, handarbeidsprodukter, Grete Ankjær med sine Berlevåg Produkter.{mosimage}

 

 

Vi trengte ikke søke etter utstillere, folk kom fra året før og noen hørte på rykte om dagen og ville være med. Ingen tjente seg rike på dagen, men alle utstillere var fornøyde med besøket og få vist ut produktene sine.

 

 

I tillegg til markedet på skolen var det også gratis omvisning på Kongekrabbens slott på Veines og så hadde Fred Larsen en historietime om internatskolen.

 

 

Kongsfjord landhandel hadde en stressende men hyggelig dag sier Per Simle. Vi solgte omtrent rubbel og bit vi hadde på loftet og har måtte bestilt flere produkter.

{mosimage}

 

Jørn Johansen sier at alt gikk på skinner. Vi er så drillet i dette at det var bare å få gamlingan til å lage vaffelrøre så gikk resten av seg selv. Alt i alt var dette en suksess og det lover jo bra for neste års arrangement

 

 

 

{mosimage}