Uoffisielt mesterskap i lyging

_DSC2849_lygar.jpgDet er fast tradisjon at torsdagen under Sommer i Berlevåg (SiB), samles man på puben for konkurrere om hvem som er flinkest til å lyge. Eller som man velger å kalle det: Mer eller mindre sanne historier…

{mosimage} Siden SiB startet opp en gang tidlig på nittitallet, har dette arrangementet vært en fast del av programmet. Da het stedet Gammelpuben, nå heter det samme lokalet Anchor Pub. Den andre tradisjonen med dette arrangementet er at det bestandig er fullsatt, og denne gangen var ikke noe unntak.

Mange måtte stå nå vertene John Troli og selve storlygeren Leif «Manne» Annaniassen, inviterte til årets lygaraften. Opp gjennom årene har John Troli er kjent for å være en mann med mange gode historier og ikke alle disse er usanne. Blant annet ble pubens eier, offer for en av hans historier. Noe som viser dette arrangementets karakter. Det gjelder å få folk til å le, uten å være ondskapsfull.

«Manne» en egen tradisjon
Av naturlig årsak, siden dette foregår på en pub om kvelden, er ingen av historiene mulig å gjenfortelle i Finnmarken.
Leif «Manne» Annaniassen er viden kjent for de fleste, også utenfor Berlevåg.

{mosimage}At denne heftige og begeistrete mannskorsangeren har fortalt morsomme historier under lygaraften, er liksom blitt en egen tradisjon. Der har vært ganger hvor han ikke har vært med og da har kommentaren vært:
– Kor det blir av han «Manne»?

Men det var ikke bare Troli og Annaniassen som fortalte historier. Flere fikk etter hvert prøvd seg og i løpet av de to timene det hele varte, var smilet om munnen på de fleste. Så får man bare bære over med at det er litt trangt mens det hele står på.

 

{mosimage}