Kloring av vannet i Berlevåg

vannverket i berlevaag.jpgI forbindelse med rehabilitering av vannbassenget i Berlevåg, vil det i en periode framover bli kloring av drikkevannet. Selv om noen vil merke lukt og smak, sier prosjektlederen at vannet ikke er skadelig.

Rune Danneborg er daglig leder i firmaet Aquapartner AS, som er prosjektansvarlig for rehabiliteringen av vannbassenget i Berlevåg. De har av Berlevåg kommune fått i oppgave å oppgradere demningen og vannbassenget, som har forfalt over mange år. Dette er betongarbeid som er veldig væravhengig og det kan fort ta et par måneder. I den anledning må man tappe ned bassenget og ved et bestemt nivå, vil man skifte til en annen drikkevannskilde.

Løkvikdalen– Vi vil da koble opp uttaket i Storelva og dermed vil ikke vannet gå gjennom UV-anlegget som i dag. Dette medfører at vi må tilføre klor for å sikre et hygienisk godt nok drikkevann til abonnentene, sier Danneborg.

Variasjoner i trykk
Han poengterer at dette ikke vil ha noen særlig betydning for abonnentene.
– Noen vil kanskje kunne lukte og smake at det er klor i vannet, men kvaliteten er ikke forringet, sier han.
Derimot vil abonnentene i anleggsperioden kunne oppleve variasjoner i vanntrykk, spesielt i fasen for oppkobling og nedkobling.
Danneborg sier at de mengder med klor som vil bli tilført drikkevannet, er i henhold til gjeldende normer og regler. Han håper at innbyggerne i Berlevåg vil være overbærende med dem i den perioden dette vil pågå.