Grillaften på samfunnshuset

Torsdags kveld var det sjansen for Berlevågs befolkning til å få stilt noen spørsmål til våre politikere og kommende aktuelle kandidater.

Tidligere har det vært skolevalg som vi har henvist til, der AP dro i land en ganske klar seier. Kveldens "grill" hadde annet utfall.

I panelet bestående av (AP) Geir Kristiansen, Kjell Richardsen, Terje Hansen og Janne Andreassen, (FRP) Jan Andersen, Karl Astrup Karlsen, (H) Unn Berit Guttormsen, Frank Arne Hansen og Vidar Efraimsen fikk de sjansen til å forsvare sitt valgflesk under utspørring fra kveldens toastmaster, Brynjar Langås.

Det kom inn en hel del spørsmål til panelet, som i begynnelsen var preget av veldig dårlig lyd på toastmaster. Her ble det kanskje også brukt for lang tid og redegjørelse på spørsmål som ble stilt at flere tilhører syntes tiden ble for lite effektivt brukt.

Utspørringsrunden av de to ordførerkandidatene, Janne og Unn Berit, ble unnagjort og resultater puttet inn i en meningsmåling som ble kveldens avslutning.

I motsetning til skolevalget der AP gikk av med en relativt klar seier, viste det seg her at velgerne likte bedre valgprogrammet og trodde mere på Høyre løfter, noe som vite seg på resultatet som ble 75% for programmet og 70% for troverdigheten til høyre, mot APs 60% og 58%. FRP lå litt lengre ned på meningsmålingen og kunne vise til ett resultat på 25% og 20% fra velgerne.