Berlevåg har fått ett nytt kunstverk

Berlevåg har fått ett nytt kunstverk under Sommer i Berlevåg 2022. Kunstneren er Terje Grimen / Tegson. Bak dette står Sommer i Berlevåg ved kurator Emma Gunnarsson. Vi vil takke Svend Åge Ankjær i Berlevåg for at vi fikk ta i bruk veggen og la Terje skape et unikt verk til Berlevåg som er inspirert av hav, natur og abstrakte former. Vi håper alle setter pris på kunstverket!

Foto: Rosann Hammer

Dette er 5. året som SiB har invitert inn Festivalkunstner. I løpet av årene har det vært høyst varierende innslag, alt fra lyd, foto, dans, skulptur og gatekunst. Det er en målsetting for SiB å presentere profesjonelle kunstnere med ulikt uttrykk.

Tegson er en skandinavisk kunstner som arbeider i det offentlige rom. Med røtter i Bergens graffitimiljøer på tidlig 2000-tall så har han gjennom årene utviklet et eget urbant uttrykk. Han er akademisk utdannet med eksamen fra Tromsø Kunstakademi.

Som kunstner har Tegson alltid arbeidet aktivistisk innen tema som solidaritet, antirasisme og fremming av unike naturmiljøer. Når bedriften Nussir ASA startet sine forberedelser for en kobbergruve i Kvalsund, ved Repparfjorden i Finnmark, så var Terje involvert som klimaaktivist i protestene mot planene. I media har man eksempelvis tidligere rapportert om hvordan den norsk regjeringen tillot dumping av enorme mengder gruveavfall rett ned i Repparfjorden. Aktivister vil derfor at projektet med gruven stoppes og at fjorden reddes. Terje var i år invitert som festivalkunstner under Sommer i Berlevåg, og presenterte kunstvert som han jobbet med under og etter sitt opphold sammen med aktivistene ved Repparfjorden.

Velkommen til å se Terjes kunstutstilling på Berlevåg Havnemuseum.
Utstilling henger til 28. august på Berlevåg Havnemuseum

Takk Rosann Hammer for foto 📷❤️

1 comment for “Berlevåg har fått ett nytt kunstverk

  1. Ja, absolutt fint med fargerikt gatekunst. 🙂
    Bare litt sund at noen må parkere sin bil akkurat foran der! 🙁

Comments are closed.