Amundsen utfordrer elementene

{mosimage}Mens resten av Norge feiret Fairytale kom en ganske annen eventyrer inn gjennom moloene. 16. mai om kvelden fikk Kjell Richardsen en oppringing fra en omtenksom samboer sørpå, med forespørsel om å ta i mot en kajakkpadler som var på tur inn til Berlevåg.


 

 

 

 

 

Tom Amundsen er brannmann i Stavanger og det var gjennom disse kanaler samboeren nede i Sandnes fikk tak i noen i Berlevåg som kunne hjelpe Amundsen med å lade batterier og slikt. Selvfølgelig ble han invitert til å bo hjemme hos Kjell og Ingvild for å feire 17. mai sammens med dem.


 


Berlevaagnytt.com snakket med Amundsen i løpet av oppholdet og han hadde bare god-ord å si om folkelynnet, imøtekommenheten og ikke minst kulturlivet på en plass med knappe 1000 innbyggere.

-Hvor langt skal du padle?{mosimage}
-Målet mitt er å padle fra Grense-Jakobselv til svenskegrensen i sør. Vegen er lang og mye kan skje. Her oppe har dere et forrykende havparti langs kysten og ikke minst vind og vær. Jeg tror at dette er det verste partiet og ville gjøre det unna først.

-Er ikke du redd for at det skal skje deg noe?
-Nei er ikke redd, men man er ganske liten utpå havet. Jeg må understreke at jeg tar INGEN sjanser, -hvis været eller strømmer er for ille tar jeg meg til land og løyer på været, uansett hvor lang tid det måtte ta. Jeg klarer ikke å holde meg i ro så jeg tar meg heller en fjelltur eller noe istedetfor å padle hvis været ikke lar meg padle videre.

-Hva med sikkerhetsutstyr?
-Jeg en god del sikkerhetsutstyr ombord. Kajakken for eksempel har vanntette skott så hvis jeg skulle gå rundt får man bare vann inn i cockpiten og jeg har lang erfaring i å tømme kajakken og komme meg ombord igjen. Våt blir jeg ikke da jeg har tørrdrakt på meg. I tilleg har jeg flytevest, nødpeilesender, tracker (se link), nødrakett, reserveåre, o.l. Jeg regner med å bruke 4 mnd på hele ture, sier Tom Amundsen som holder på å klargjøre kajakken til å krysse Tana fjorden.

Jegt har lært meg noen nye uttrykk her oppe: Finnmarkspollen (snødrev i mai), og skjærgården her oppe strekker seg til Novaja Semlja og Hopen. Noe ganske annet enn det jeg er vant til ler han til slutt.

 

Vi i Berlevaagnytt.com ønsker han lykke til på sin ferd nedover norge.

 

Linker:


Her kan du lese daglig blogg og følge Amundsen videre på sin ferd:
langsnorgeskyst.blogspot.com

En annen padler som var innom ifjor:
http://www.berlevaagnytt.com/content/view/974/2/

padling.no
altakajakk.no
alfafritid.no
bjornskajakk.no