Ny rekreasjonssport til Berlevåg

{mosimage}Etter over en ukers venting kom omsider den blå havkajakken fra Seabird Designs, og eier Bjørnar Johansen kunne slippe flere dagers venting. Etter 3 kvelder på hurtigrutekaia på grunn av litt lasterot, begynte nemlig tålmodigheten å bli litt tynnslitt.

– Etter to kurs i Alta var jeg solgt. Det måtte bli havkajakk og disse fra Seabird er både billig og får god kritikk, sier Bjørnar når vi betrakter nyervervelsen.

Etter over en ukers venting kom omsider den
blå havkajakken fra Seabird Designs, og eier Bjørnar Johansen kunne
slippe flere dagers venting. Etter 3 kvelder på hurtigrutekaia på grunn
av litt lasterot, begynte nemlig tålmodigheten å bli litt tynnslitt.

{mosimage}
Etter to kurs i Alta var jeg solgt. Det måtte bli havkajakk og disse
fra Seabird er både billig og får god kritikk, sier Bjørnar når vi
betrakter nyervervelsen.

Båten fra Seabird er konstruert i plasttypen HDPE og støpt etter sandwichprinsipp, noe som gjør den litt lettere og stivere enn den helstøpte HDPE båten fra samme produsent. 

Håper på flere
– Dette er absolutt en sport for flere og gjerne også damer, den er god trening, rekreasjon og en skikkelig friluftsopplevelse å padle langs kysten vår, sier Bjørnar som håper flere er villig til å investere i en hobby som koster ca. 14-15 tusen komplett.

På trenings/demoturen onsdag ettermiddag var det to til som gjerne ville prøve ut havkajakk og som har planer om å bestille, nemlig Bård Sivertsen og artikkelforfatteren. Begge har flere år bak seg som aktive dykkere i Berlevåg og stilte i tørrdrakt og med godt mot.
– Etter å ha fått en kort innføring og noen tips fra Bjørnar var det nedi båten for oss, og det var kanskje litt overraskende at det som ble betegnet som en stabil båt virket litt vinglete, men etter noen minutter begynte følelsen med båten å komme seg, sier Bård som har syslet med tanken om havkajakk i lengre tid.

Eskimorulle?
Det gikk heller ikke lange tiden etter innføringen, litt småpadling og tilpassing før vi dro bort å prøvde både ruller for å komme ut, bølgesurfing og eskimorullen som alle var enige om at var Bård som gikk seirende, om enn ikke vellykkende, ut av.

– Da håper vi flere får øynene opp for nye tilbud og interesser i Berlevåg og kanskje hiver seg med. Det er absolutt bedre å drive denne sporten sammen med flere, og er det noen som har spørsmål er det bare å ta kontakt, forteller Bjørnar.

Se noen flere bilder under:

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}