Pressemelding

Deler av Berlevåg ble fredagskveld rammet av vannmangel.  Dette skyldes lekkasje på vannettet.  Ved å stenge av den delen av vannettet som det er lekkasje har man klart å få vann tilbake i de aller fleste husene som ble rammet på fredagskveld. 

Det er imidlertid 5 hus som ikke har hatt vann siden fredagskveld. 


For å finne lekkasjen har man bestilt fagmann fra Tromsø for å lekkasjesøke nettet på den aktuelle strekningen.  Han kommer først til Berlevåg på mandag.

Berlevåg kommune har ved tidligere anledninger hatt tilgang på en nødledning som har vært brukt til å omkoble vannabonnenter når vannet har vært bortkoblet ved gravearbeid.  Ved kontakt med driftsavdelingen på mandag formiddag ble det opplyst at man skulle vurdere denne løsningen utover dagen.

Det er for Berlevåg Høyre uforståelig at ikke denne ledningen ble tatt i bruk allerede fredag når bruddet ble konstatert og det var klart at man ikke ville få feilsøkt vannledningen før på mandag ettermiddag, tidligst.  Og dersom man har de deler som er ødelagt, kanskje vann på mandag kveld til alle husstandene.

Vidar Efraimsen

Leder