Gjør trimturen sikrere

{mosimage}Norsk Folkehjelp avd. Berlevåg gjør sitt for å trygge de mange som går tur langs veien ut mot flyplassen, og mot Kjølnes. Ideen ble først lansert i fjor til Berlevaagnytt, men løsningen kom ikke i gang den sesongen.

Nå er derimot høstmørket over oss, og den oppvakte har kanskje fått med seg postboksene som står i utkanten av Berlevåg både i øst og vest.

– Vi har nå fått opp boksene på hver sin lysstolpe i utkanten, og det er nå mulighet å låne en fluoriserende gul vest til å ha på seg når du går langs de trafikkeret strekkene ut mot både flyplassen og Kjølnes, forteller Stein Andersen.

Tiltaket er vistnok snappet opp andre plasser der de har hatt lignende løsning i hver ende av en tunnel, der dette økte trafikkersikkheten for de myke og billistene som dermed så personer i tunnelen mye tidligere.

– Det oppfordres nå til bruk av vestene, og når man kommer tilbake så legges disse tilbake i postkassen så flere på tur kan benytte de. Det er nå tilgjengelig 4 vester i hver kasse, men vil det vise seg å være behov for flere så vil vi legge flere ut, forteller en entusiastisk Fanny Larsen på telefon med Berlevaagnytt.

{mosimage}

{mosimage}