Den nasjonale spilldagen 09

I stortingsmelding nr. 14 blir det foreslått en innkjøpsordning for dataspill gjennom folkebibliotekene etter modell av lignende ordninger for bøker og film.

I den forbindelse arrangeres det en nasjonal spill-dag på bibliotekene i norge lørdag 14. november 2009.

Berlevåg er ett av to bibliotek i Finnmark som har meldt seg på dette arrangementet, og vi tjuvstarter med LAN-Party fra fredag 13. november til lørdags kveld på LOSA. Det vil være åpent for folk med PC og Konsoller som Xbox 360.

Det er planlagt konkurranse i spillet Call of Duty Modern warfare både til PC og Xbox med premiering.

Andre spill vi planlegger er COD 2, COD 5, CS, Company of heroes, Age of empire 2, Gangland, Lotr Battle for middle earth 2, Tiberian wars og Men of war. For PC og for Xbox 360 er det foreslått følgende spill: Halo 3, Cod 4 Modern warfare, Left for dead og UFC.

For PC-eiere skal maskinene scannes før de kobles til nettverket. Spillene bør være ferdig installert på maskinene for å spare tid.

Vi ønsker også skriftlig tillatelse fra foreldre til ungdommer under 18 år om at disse får lov til å spille disse spillene.

Av andre aktiviteter som er planlagt vil det bli en retro-avdeling hvor gamle spillkonsoller blir stilt ut. Hvor mange vi får tak i er vi ikke sikre på ennå, men noen håper vi da på. Det kan også være muligheter for å teste dem ut.

I tillegg vil det være mulig å få spille på biblioteket. Det vil være Java-spill som på 123spill.no, konsoll-spill på storskjerm eller brettspill som monopol/millionær.

Det arbeides også med en folder som kanskje i hovedsak er ment for foreldre/foresatte som ønsker å vite mer om onlinespill, spillgalskap og digital mobbing.

Dette vil ikke bli noe litterært stort verk, men vi håper at det kan være litt informativt og vi ønsker også å være behjelpelig ovenfor foreldre som sliter litt med foreldrekontrollen til enkelte spill.

På sikt er det meningen at biblioteket i Berlevåg vil låne ut dataspill. Da er det tenkt at man går til innkjøp av forskjellige konsollspill fordi PC-spill ofte krever en unik kode for installering.

Ellers vil biblioteket ønske velkommen til en hyggelig helg her på kompetansesenteret fra fredag 13. november kl. 16 til lørdagskveld (avhengig av hvor søvnige vi er).

Med vennligst hilsen
Berlevåg folkebibliotek