Snart klart for Sommerles

Berlevåg folkebibliotek vil også i år være med på den årlige lesekampanjen som de fleste bibliotekene i Norge er med på, i fjor var det over 160 000 barn som deltok, vi hadde ca. 12 men jeg håper vi får flere. Dette er altså en digital lesekampanje som varer fra 1 juni til 31 august hvor barna blir oppfordret til å lese bøker, logge inn på sommerles.no og registrere bøkene de leser, her på websiden vil de kunne oppnå poeng ved å gjøre forskjellige oppgaver, det kan være å lese den eksklusive historien som er skrevet av Mari Moen Holsve som heter «En natt på biblioteket», gjøre oppgaver som svare på spørsmål ang. historien og mere. Alt dette gir poeng og ved hver 10’ende level vil man kunne hente en premie på biblioteket, vi har mange forskjellige premier som f.eks. sammenleggbare frisbeer, frisbeer i hardplast, fossile haitenner, smykkesteiner og mere.

Trenger dere hjelp til å registrere barnet på konkurransen eller har spørsmål så ta gjerne kontakt med biblioteket så skal jeg hjelpe så godt jeg kan, det går også an å gå inn på siden https://altom.sommerles.no som har masse informasjon om kampanjen, der er det også informasjon på 16 forskjellige språk.

For å delta så kan man altså registrere bøker man har lest, dette inkluderer også lydbøker slik at kampanjen også er for de som har lesevansker. Og for de som ikke har gjort det ennå men NLB.no er et lydbokbibliotek hvor man kan registrere seg for å få låne lydbøker gratis for de som har lesevansker.

Husk man kan ikke tvinge på leseglede, men man kan oppfordre til å lese ved f.eks. sette seg ned og lese sammen, man trenger heller ikke lese lenge, man kan sette av 15-30 minutter om dagen til å lese i ei bok man har lyst til
Håper å se mange barn lese nå i sommer, vi har masse bøker på biblioteket som bare venter på å bli lest.

Hilsen Biblioteket.