Får støtte fra Hurtigruten til lokalt arbeid

– Uten nærbutikken og frivilligheten stopper distrikts-Norge, og uten levende lokalsamfunn hadde ikke Hurtigruten vært det samme. Som en takk for samarbeidet gjennom 130 år ønsker vi å gi noe tilbake, sier Hedda Felin, som er administrerende direktør i Hurtigruten Norge. I uken for selskapets 130-årsjubileum, støtter Hurtigruten 16 frivillige lag og nærbutikker langs kysten. Berlevåg Turn og Idrettsforening er en av lagene som får midler, som skal brukes på Matkroken Berlevåg.

Idrettslagsleder Vivian Nilsen med diplomet som vitner om 20000,- i støtte fra Hurtigruten Norge. Lokale representanter fra Matkroken, Bjøruns Mathus var selvsagt også tilstede, sammen med medlemmer av BT&IF

2.juli feirer Hurtigruten 130 år. Historien startet i Stokmarknes i 1893, og de har siden fraktet lokale passasjerer, gods og internasjonale gjester til havene de besøker. I forbindelse med jubileet bestemte Hurtigruten Norge seg, i samarbeid med Hurtigruten Foundation, å dele ut en økonomisk støtte til frivillige lag og foreninger som kunne brukes til lokalt arbeid, enten det er et arrangement eller til drift av laget. Det var kun ett forbehold til søkerne: Pengene må brukes på den lokale butikken.

Muligheten til å få støtte fra Hurtigruten viste seg å være populær blant kystens idrettslag, korps og kor. Etter å ha gått gjennom alle søknader, fikk 16 frivillige lag og foreninger får støtte. Berlevåg Turn og Idrettsforening har 215 medlemmer, av stedets 906 innbyggere. Dette er et fleridrettslag, som drives på dugnad, med flere aktiviteter som svømming for både barn, ungdom, voksne og eldre, aerobic, badminton, innebandy, styrketrening og pistolskyting. Laget får 20.000 kr, som skal brukes på Matkroken Berlevåg, til innkjøp av mat og servering til sosiale aktiviteter for medlemmene.

 

– Denne støtten er vi svært glade for å kunne dele ut. Nærbutikken og frivilligheten ofte er ryggraden i lokalsamfunnet, og gjør kysten til et levende sted som vi frakter både gods og turister til. Som en takk for samarbeidet gjennom 130 år ønsket vi å gi noe tilbake til dem, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.

 

Torsdag 29.juni var mannskapet på MS Richard With i Berlevåg for å overlevere diplom til representanter fra laget.

Vivian Nilsen mottar diplom av skipets kaptein