Bassengtrening

Da har Berlevåg Turn & Idrettsforening hatt svømming for godt voksne i et år. Prosjektet startet i juni 2022 og var ferdig 30. juni 2023. Dette prosjektet kom i gang med midler fra Stiftelsen Dam ( Deltagelse, Aktivitet og Mestring, tidligere Ekstrastiftelsen).

Tre badevakter og en med helsefaglig bakgrunn har vært til stedet i bassenget. Vi har hatt treninga hver fredag fra kl 14-15.30. Og i løpet av tiden har det vært god tid til både å svømme, trene med utstyr, slå av en prat, kose seg i jacuzzien og ta en tur innom badstua.

Bassenggjenget har bestått av en fast grunnstamme på ca 15-17, og på det meste 24 personer i bassenget samtidig. Det har også vært voksne, hjemmeboende med store hjelpebehov som har deltatt. Disse har blitt hentet og levert hjemme. Målgruppen for prosjektet var unik i Berlevåg, men med muligheter for bistand 1:1 eller 2:1 så fikk mange som aldri hadde trodd de noen gang kunne dra i bassenget igjen, faktisk fått denne fantastiske muligheten.

Noen av deltakerne er alenebeboere, så i tillegg til trening, så var det sosiale aspektet av stor betydning. Enkelte av disse så få andre personer før neste uke, når de kunne delta på aktiviteter igjen. 

Etter å ha kost oss i bassenget har vi hatt en liten hyggelig halvtime med forfriskninger og en samtale før vi tok helg og dro hver til vårt. I løpet av året er det to av deltakerne som har lært seg svømmeferdigheten og har klart å svømme over hele bassenget.

Flere har uttrykt at de er blitt bedre å svømme og sier de setter stor pris på dette tilbudet. Dette prosjektet som Stiftelsen Dam finansierte er over, men vi vil starte opp igjen med voksensvømminga i høst. Da med badevakter på dugnad, men før den tid er det sommerferie.

1 comment for “Bassengtrening

  1. Et kjempeflott innlegg om et fantastisk aktivitetstilbud. Tusen takk til alle som har bidratt til å få dette til!
    Hilsen Dieter

Comments are closed.