På truger langs Ishavskysten

{mosimage} Dieter Salathe har i samarbeid med et reisebyrå fra Sveits arrangert en ukes trugetur i Kongsfjord, Berlevåg og omegn.10 personer alle fra Sveits har opplevd forrykende uvær men også små glimt av solskinn og blå himmel.

 

 

 

 

 

Reisebyrået heter Langsamreisen og har en filosofi som er helt i tråd med hvordan Dieter ønsker at Kongsfjord og Berlevåg burde oppleves. Man opplever ikke øst-Finnmarks kyst på rette måten når man pakker inn masse reising og happening på kortest mulig tid. Her skal man kunne slappe av og f.eks lese en bok om gjesten ønsker det.{mosimage}

Dette er et resultat av prosjektet Motvind som kommune og næringsliv hadde i 2009 der man blant annet hadde som mål å knytte til seg utenlandske reisebyrå og turoperatører. Dieter Salathe fra Berlevåg Pensjonat & Caming (BPC) sammens med Peter Luder og Sonja Borer fra Langsamreisen satte da opp et program for en uke på truger rundt om i Berlevåg som en av opplevelsene Langsamreisen tilbyr i Sveits.

 

Det var 10 deltakere og de reiset individuelt til Kirkenes, der de ble hentet med buss.

Trugeturer:

  • Tirsdag: Runder Berlevåg helt til Ishavet
  • Onsdag: Rundvandring i Sandfjorden
  • Torsdag: Høyt over havet –  Tanahorn
  • Fredag: Ut mot Straumen – Kongsfjord


Turenes vargihet var fra 3,5 til 5 timer og lengden var fra 5 – 8 km. Deltakerne hadde Berlevåg Pensjonat som bosted og basecamp med Dieter som guide og kjentmann.

{mosimage}  

 

Berlevaagnytt.com pratet med Nicolas og Nina. Som regel gjør vi som andre Sveitsere, og tar påskeferien i Alpene, men via Langsamreisen kom vi over dette tilbudet og slo til. Vi angrer ikke et sekund, -smiler Nicolas.Møte med været, naturen, folket har gjort inntrykk på oss sier Nina.

Vi hadde med oss kite og fikk prøvd det også. Helt fantastiske forhold i terrenget her oppe.Vi har veldig gjerne lyst å komme tilbake, men det er en ganske lang reise så vi får skje hva som skjer.

 

Jeg er veldig fornøyd med arrangementet, -og håper å fortsette med dette konseptet.Vi får se hva man får til av samarbeid og hvilke turoperatører man kan knytte til seg, -sier Dieter til slutt.

   

{mosimage}  

{mosimage}