Spørrekonkurransen i Villa Borealis

{mosimage} Mange svar på konkurransen i Villa Borealis.


Det kom over 40 svar på den ganske vanskelige spørrekonkurransen under åpningen av Villa Borealis. Det var faktisk ingen som hadde alt rett. Det vanskelige var særlig hva man treffer om man seiler mot nord og fortsetter (en globus viser HVOR eksotisk vi bor – og det er Alaska du treffer), at arealet i Villa Borealis er 600m2 med 300m2 kjeller og at den vanvittige fargen på balkongdørene i leiligheten faktisk finnes på himmelen i Berlevåg i disse dager.





Blant mange med bare ett feil svar, ble vinnerne de som hadde de beste navneforslagene til ventilasjons -"monsteret i kjelleren (Ventilasjonen har forøvrig kostet vesentlig mer enn 500.000,-, det var også et vanskelig spørsmål).


{mosimage}Vinnerne er:

  • Valgfritt foto på lerret (Anjo), verdi 1.200,- : Vivian Nilsen for navneforslaget KRABBEN.
  • Gavekort 700,- kr fra Arctic Glasstudio: Randi Melgård, navn BORIS.
  • og Gavekort 500,- kr fra Arctic Glasstudio gikk til Sindre Finestrand (7) for KLIMADYRET.
  • Ekstrapremie, en engel, til Johanne Johnsen (10) for LUFTDRAGET.

"Monsteret" vil bli døpt KRABBEN BORIS. Det var ellers mange flotte navn!


Svarene ellers: Arkitekt Stein Halvorsen (Sametinget) var inspirert av kunstneren Mondrian, som også har vært en inspirasjonskilde for fargevalget i 2 etasje. Opprinnelig var huset Samvirkelag, Daniela har tre glassovner og det er tre vinduer som er velegnet å sitte i (ett mot Storgata og to mot havet). Og så brukte Malermester Rolla 8 lag maling på kontorveggene til Anne Jorun. Alle svar ble godkjent om når vi får rekkverk på rullestolrampa….. (men vi HÅPER det blir før våren). Anne Joruns firma feirer 15 års jubileum nå i oktober, og Dieter og Daniela kom først til Berlevåg i 1982.


Takk for innsatsen, takk for et overveldende besøk og så mange koselige kommentarer både om huset og om utstillingen. Vi håper vi får glede Berlevåg med mange hyggelige arrangementer i tiden som kommer!


Hilsen Villa Borealis – teamet.


PS. Utstillingen er åpen fram til 10.12.10, man-fre 09 – 16 og lør 11 – 14. Etter 10 desember kan de som er avbildet hente bildene, som Berlevåg kommune har gitt dem. Det blir forhåpentlig en hyggelig julepresang!

{mosimage}