Kunstutstilling på Blåbruket

Tirsdag 21 nov kl 18 åpner utstillingen “Knutepunkt” på Blåbruket. Kjersti Austdal fra Kvitbrakka viser en skulptur formet som en tetrapode, som er knytt sammen fra not. Det blir servert gløgg og kaker. Velkommen!

Foto: Daria Klima

Kjersti Austdal er en billedkunstner basert i Oslo. Hun samler på menneskeskapte objekter som hun tar fra hverandre og setter sammen i nye kombinasjoner. Hun anser denne praksisen som en samtidsarkeologi, og er interessert i hva objektene vi omgir oss med forteller om hvem vi er.

I dette prosjektet har hun latt seg inspirere av fiskeindustrien som er tett knyttet til Berlevågs identitet og historie. her har hun jobbet med fiskenot, som hun har knytt sammen i en stor skulptur formet som en tetrapode. Knyteteknikken har hun lært med kursing fra lokale Odd-Rolf Ingebrigtsen.

Prosjektet har tittelen “Knutepunkt” som både henviser til de fysiske knutene i notet, til fiskeriet som har knyttet folk til stedet her i hundrevis av år, og nettverket av folkene i samfunnet. Det taler om kunnskapen og historiene som videreføres gjennom generasjonene og binder dem sammen.

Austdal har en mastergrad i billedkunst med utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo og Prague City University. Hun har tidligere stilt ut på Samtidskunstmuseet i Oslo, Geiranger Lyskunstfestival, The Mothership i New York, og Stone Bell House Gallery i Praha, og designet i 2016 en 20-kroning for Norges Bank.

Prosjektet er støttet av Billedkunstneres Vederlagsfond, og materialene er generøst sponset av Nordkapp Notbøteri, Dypfjord og Berlevåg Rør.