Kaffeslaberas – en tjyvstart på 8.mars feiring – kvinnenettverk for de med hjerte for Berlevåg/Kongsfjord

Åse Winsents i Berlevåg SV ønsket å gjøre noe for å markere Kvinnedagen. Åse er svært opptatt av levende lokalsamfunn og gründervirksomhet og ønsket dette som tema. Etter en runde med sine medsøstre i SV ble vi enige om å spørre Merete Jensen i Arbeiderpartiet om det kunne bli et felles arrangement – og tilbakemeldinga var positiv

Alle foto: Anne G.A. Johnsen

Arrangementet måtte avholdes på forskudd, siden Berlevåg er et samfunn med «hyttenarkomane» og veldig mange ville dra på hyttene sine fredag. Vi ble derfor enige om et ikke-politisk arrangement torsdag 7. mars

Torsdag 7.mars var det 15 spente damer som møttes til kaffeslaberas hjemme hos Åse. Temaet var kjærlighet for samfunnet vårt og gründervirksomhet. 

Åse innledet med bakgrunnen for at hun ønsket å samle kvinnene, og fortalte litt om sin erfaring som gründer, eier og driver av ærverdige Kongsfjord Gjestehus, som hun solgte for et par år siden.

Damene som møtte hadde masse tanker omkring det å være gründer og å starte egne bedrifter. Noen av de oppmøtte hadde egen bedrift, noen hadde konkrete planer om egen bedrift på kortere eller lengre sikt, noen syslet med tanken, noen hadde lyst til veldig mye forskjellig – mens enkelte kun var tilstede for å være sosial og å backe opp damene.

Alle presenterte seg, hva de hadde etablert, videreutvikling, hvilke tanker de hadde om fremtiden, ideer, hva kunne ha lyst til – her var kjempemasse gode ideer. Og vi ble overrasket over flere som faktisk driver egne bedrifter, men som ikke var kjent for alle.

Under runden var det mange som fikk inspirasjon av hverandres historier og ideer, og mye kan faktisk settes ut i livet. Det var stort fokus på muligheter!

Arrangementet ble støttet av LO Berlevåg og Båtsfjord slik at vi kunne kjøpe inn til bevertning. I tillegg hadde flere deltakere tatt med seg godsaker, så det var mange godt å kose seg med under samtalene.

Vi ble enige om at et viktig fokus for nåværende og fremtidige gründere er nettverksbygging, forretningsplan, samhold og samlokalisering. 

Det ble også snakket en del om gründerkurset som kommunen skal gjennomføre i april, og vi oppfordret alle til å melde seg på dette (frist 22.mars). Her vil man få mange og viktige innspill å ta med seg videre, samt hjelp til å utarbeide forretningsplan. Vi tenker at det ikke er noen hindring om du har deltatt på slikt tidligere.

Kaffeslaberaset ga en skikkelig positiv optimismeboost! Vi er mange som bryr oss om fremtiden til Berlevåg, vi er mange damer som har små og store forretningsideer – og dersom flere av forretningsideene settes ut i livet fremover så blir det mer liv i Berlevåg 😊

Det ble enighet om at dette er et nettverk som man ønsker å fortsette med. Tirsdag 9.april ønsker Linda Fredriksen at damene samles på Oliver for felles middag (betale selv). Påmelding til Linda. Alle gamle eller nye gründere oppfordres også til å melde seg på gründerkurset – jo flere jo bedre. Og om du ikke deltok på første møte så er du hjertelig velkommen til å delta på neste møte. Det er ikke noe medlemskap, det er ikke noe politisk bakteppe og det er ingen forpliktelser 😊

Kvinner kan – kvinner vil!

1 comment for “Kaffeslaberas – en tjyvstart på 8.mars feiring – kvinnenettverk for de med hjerte for Berlevåg/Kongsfjord

Comments are closed.