Ordfører om vindkraft og NVEs prioriteringer: – Ingen håndsrekning til kystsamfunnene

Ordfører Rolf Arne Laupstad (Ap) i Berlevåg er tilfreds med at Rubbedalshøgda er med i den videre behandlingen, men skuffet over at Raggovidda 4 ikke har blitt tatt inn i varmen hos NVE.

– Jeg synes det er rart at Raggovidda 4, som eneste av de 25 vindkraftprosjektene, blir trukket fram som at man ikke har en avklaring med reindriften i området. Dette ser jeg kun brukt i avslaget for dette prosjektet.

Kilde: Vindkraft, Øst-finnmark | Ordfører om vindkraft og NVEs prioriteringer: – Ingen håndsrekning til kystsamfunnene

1 comment for “Ordfører om vindkraft og NVEs prioriteringer: – Ingen håndsrekning til kystsamfunnene

  1. Jeg for min del forstår ikke hvorfor ordfører Laupstad skal være så overrasket over at Raggovidda 4 har fått ‘tommel ned’ fra NVE med begrunnelsen i uavklarte forhold med reindriften.
    I 2021 fikk Varanger Kraft (VK) med et nødskrik godkjent en fristforlengelse for idriftsettelse av Raggovidda trinn 3 til 2026.
    I løpet av 2022 ble man enig med reindriften om at trinn 3 skulle flyttes til et mindre kontroversielt området nord-nordøst om trinn 1 og 2, for å slippe å bruke det opprinnelige utbyggingsområdet for trinn 3 SØRVEST om trinn 1 og 2, som var sterkt mislikt av reindriften.
    Bare kort tid etter – i april 2024 – søker VK om konsesjon for Raggovidda 4, der utbyggingsområdet blir lagt til SØRVEST om trinn 1 og 2, dvs. nøyaktig samme området som man i 2022 hadde blitt enig med reindriften om at IKKE SKULLE BYGGES UT! Nye konflikter med reindriften MÅ ALTSÅ OPPLAGT FORVENTES, og jeg vil tro at der dette NVE med god grunn ser på som UAVKLARTE FORHOLD.

    I motsetning til ordførerens overraskelse er det for meg altså ganske innlysende at NVE umulig kunne gi ‘tommel opp’ for prosjektet Raggovidda 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.