Mediegruppa skriver om yrkesmessa

Berlevåg skole har i år et nytt valgfag, nemlig mediefag. Hvor elevene på ungdomsskolen får muligheten, til å sette seg dypere inn i blant annet journalistikk. I den anledning er Berlevågnytt stolte av å være behjelpelig med publisering av artikler fra ungdommene.

Først ut skulle være en artikkel om yrkesmessa på idrettshallen, for en tid tilbake, men webmastern vår rota i «papirene», og greide poste artikkel to først. MEN nå kan dere både lese og se bilder fra messa, like under. Vi håper på mange interessante saker fra mediegruppa i tiden som kommer.

 

Liz Rekve og Helena Laupstad på intervju på kommunen.

Yrkesmessa 2012 
Tekst og foto: Ole Henrik Mikalsen, Heidi Cecilie Eriksen og Helena Laupstad


Vi intervjuet Liz Rekve som har ansvaret for yrkesmessen vi har hvert år. Hun sier at de arrangerer yrkesmessen for å ha fokus på ungdommen, å tenke på deres framtid.

Hun sier også at til neste år blir det flere yrker på messen, og de arrangerer yrkesmessen også fordi ungdommene skal være bevist på hvilke yrker det er i Berlevåg.
Liz tror at de har arrangert yrkesmessa i 3-4 år, men hun er ikke helt sikker.

Her er to av yrkene på yrkesmessa, statoil og hydraulikken.

Hun sier at det er veldig mye planlegging å arrangere messen, man må tenke på hvem man inviterer, og hun sendte ca. 60-70 invitasjoner vært år. Det å lage programmer og sette de sammen tok også lang tid.
Hun ville ha ansvar for messen fordi det passet godt til stillingen og han som hadde ansvaret først hadde ikke lengre tid.

 

Det som skal til for at det blir yrkesmesse er penger, fordi det koster ganske mye for å stelle i stand, og det er også viktig at ungdommer er engasjerte og stiller opp. Det som også er viktig er å ha folk som orker å organisere yrkesmessa.

Her er noen av elvene på Berlevåg skole som er med på konkurransen om å vinne en Ipad2.

Dagen startet med at vi sjekket ut standene, dette holdt vi på med fram til klokken 11 da informasjon, og foredrag foregikk på scenen. Med en gang vi kom på idrettshallen, så meldte alle på ungdomsskolen seg på en konkurranse der premien var en Ipad 2, som ble holdt av Liz Rekve og Linn-Mari Bertheussen.Det var en lang konkurranse som krevde mye tid til å svare på.


Det var 23 utstillere på messen og de var: Helsesenteret, Barnehage, Frisørbua, Hydraulikken, Statoil, Varangerkraft, VAKE, Ambulanse, Polar Seafood, Forsvaret, Skolen, sfh, ok, ungdomsrådet, Helseverkstedet, Avinor, kultur næring, Artic glasstudio, Claudia i kongsfjord, Giorgo, Sangkraft og Havnemuseumet. Vi synes det var veldig bra at så mange utstillere stilte opp, det var så mye å velge mellom. 

Her sitter noen av jentene og gjør oppgavene de fikk fra skolen.

Etter en god tid med å besvare spørsmål fra både skolen og konkurransen, så kom ungdomspanelet opp og besvarte spørsmål og fortalte om sin utdanning og det de har gjort feil i livet med valg av skole. Dette var da veldig spennende og lærerikt.

 

Så kom et foredrag med en ung jente som het Ylva fra Jokkmokk i Sverige, men valgte å flytte til Tromsø. Og hun fortalte om hennes valg i livet, og nå for tiden jobber hun med festivaler rundt om i Norge.

 

Rundt klokken halv to hadde frisørbua hårshow, og en gruppe med små hip hoppere som danset med en fra Brazil, han het Adailton.

Ambulanse personalet i Berlevåg.

Så ble konkurransen avsluttet og vinneren av en Ipad 2 ble kåret. Og det var Cathrine Schanche som var den heldige vinneren. Det var også en konkurranse som Statoil holdt, der det var mange små premier, og en del vinnere.

 

 

 

 

 

Frisørbua hadde hårshow med modeller fra skolen.

Ungdomspanelet fortalte om utdanningen sin.

Ylva hadde foredrag om yrket og utdanningen hennes.