Spanske Ruben og Rosana overtar driften av Gammelpuben

Rosana og Ruben

_

Det spanske paret Ruben Garcia (36) og Rosana Caballero (34) har nå overtatt driften av Gammelpuben. De har forlatt sol og varme for å starte pubdrift i Berlevåg. Og vi lurer jo selvfølgelig hvordan dette skjedde.

 Tekst og foto: Bjørnar Johansen

– Jo jeg har en norsk venn i Benidorm som kjente hotelleieren i Berlevåg -som tipset oss om dette. Vi måtte jo tenke over saken og det ble til at vi tok en røyk på verandaen og da bestemte vi oss der og da. Etterhvert sjekket vi jo alt vi kom over på internet.

Det er en enorm forskjell på hjembyen vår Merida og Berlevåg. Merida er en pen spansk by med masser av romerske slott og monumenter, mens her er det mørkt og kaldt og et fremmed språk og fremmed byråkrati, -men jeg må si at menneskene her oppe imponerer. Denne mottakelsen tviler jeg på at man har fått i Spania.

Vi satser på å bli her permanent faktisk sier Rosana. Drømmen med puben er å prøve å innføre litt spanske tradisjoner, og forhåpentligvis spansk mat og vin. Tapas er vi jo flinke med -smiler Rosana.

Ruben har jobbet som  historielærer og Rosana er utdannet innen økonomi. Dette er nytt for oss, men vi satser for fullt. Vi håper på sikt å bidra i samfunnet Berlevåg.

Etterhvert når norsk språket vårt er blitt bedre kan jeg kanskje starte en danseskole innen latin-amierikanske danser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments for “Spanske Ruben og Rosana overtar driften av Gammelpuben

  1. Buenos dias, Rosana.
    Me alegro mucho de saber de ti.
    Felicidades por tu valentía de irte fuera de España buscando algo mejor.
    Un abrazo.

Comments are closed.