Historisk på Berlevåg Stadion

 

Lagsoppstillingen

Lagsoppstillingen

Det ble skrevet idrettshistorie sist søndag, på Berlevåg Stadion. Da ble nemlig tidenes første olympiske øvelser noen sinne, gjennomført nord for Polarsirkelen. Som ikke det var nok var det også urpremiere på «Arctic Duck race»

 

Det var med stor spenning et imponerende antall tilskuere hadde trosset snø og vind, for å få med seg arrangement søndags formiddag. Det hele var et ledd i forbindelse med årets «Vinterliv», som startet på torget dagen før. Hovedarrangør var Idrettslaget, som hadde fått med seg SiB-komiteen til «Arctic Duck race». I tillegg var både familien Sundt fra Kongsfjord, tilstede med sin hundeslede, og noen av deltakerne fra årets «VAKE» demonstrerte kiting.

 

 

Det samlet seg fort en tilhengerskare rundt starteren under årets vinterandeløp

Det samlet seg fort en tilhengerskare rundt starteren under årets vinterandeløp

For dere som ikke var til der og er litt forvirret nå, behøves sikkert litt forklaring. Den olympiske delen det er snakk om, er «Barne-Olympiade». Noe som besto av et skiskytterløp for de minste, rundt fotballbanen. Hvor tretten stykker i alderen fem til tolv, deltok med stor iver. Selv om løypa rundt hele banen kunne virke litt lang for de minste, var det stor idrettsglede som ble vist, i snøbygene. Og som seg hør og bør, vanket det premie til alle sammen.

 

Med «Arctic Duck race» snakker vi rett og slett om et andeløp, men denne gangen i snøen. Her hadde jentene fra SiB-komiteen vært og laget egen bane, hvor topptrente plastender skulle konkurrere. Selv om værgudene gjorde det de kunne for å legge tingen verst mulig til rette for løpet, mistet de driftige damene ikke motet. Etter offisiell åpning av løpet, hvor konferansier Jan Einar Straumsnes gjorde sitt beste, for å radbrekke Jonas Fjelds «Engler i snøen». Var det klart for løpet, hvor 16 ender, sponset av lokale næringsdrivende og andre støttespillere, kjempet for å komme først ned banen.

 

 

Tett ble det

Tett ble det

Etter åttendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler, bronsefinale og finale. Var det anden til Hydraulikk Finnmark som gikk av med seieren, etter en tøff finale mot Grave- og transportfirmaet Roy Andersens and. Tredjepremien gikk til Bjørunns Mathus, som slo havnemuseet i bronsefinalen. Førstepremien besto blant annet av et fat laget spesielt for anledningen, av Daniela Salathe ved Arctic Glasstudio.

 

Vivian Nilsen i Idrettslaget var kjempefornøyd med oppmøtet av både deltakere og publikum ved «Barne-Olympiaden», i langt fra godt vær. Det var blant annet god kø i perioder i kiosken, hvor de solgte varm drikke og noe godt å bite i. SiB-komiteen var også fornøyde med arrangementet, og ville gjerne takke de fantastiske støttespillerne, som var med og sponset «Arctic Duck race». De så ikke bort fra at dette kunne gjentas, en gang i fremtiden.

Vinneren var kåret, og Karin Ananiassen mottok premien på vegne av Finnmark Hydraulikk AS

Vinneren var kåret, og Karin Ananiassen mottok premien på vegne av Finnmark Hydraulikk AS

Testflyging av en kite var spennende innslag

Testflyging av en kite var spennende innslag

Speakern ledet showet stødig hele veien

Speakern ledet showet stødig hele veien