Reinbøen hjemme igjen

Gjensynsgleden var stor

Gjensynsgleden var stor

Gjensynsglede på kaia

 
Det var stor gjensynsglede når Reinbøen la til kai i Berlevåg, kl. 1735 i dag. Da hadde skipper Terje Andersen og mannskap, vært borte i nærmere to uker. De fleste har vel fått med seg at de har vært i arrest i Murmansk, etter å ha blitt bragt opp for ulovlig fiske i russisk sone. 
Tekst og foto: Jan Einar Straumsnes 
Familie og venner av både skipper og mannskap var møtt opp på kaia ved den gamle rekefrabrikken, for å ta imot Reinbøen. Naturlig nok ble det et tårevått gjennsyn, og det var stor lettelse å lese i ansiktene til alle sammen. Terje fortalte at det hadde vært en slitsom tur hjem fra Russland, med blant annet dårlig vær.

Rett i vask (begge foto i artikkel: Jan E. Straumsnes)

Rett i vask (begge foto i artikkel: Jan E. Straumsnes)

De slapp heldigvis å gå innom Båtsfjord med fangsten, men vil måtte dumpe denne utenfor firemila så snart som mulig.

Det første de gjorde etter velkomsten, var å legge lina til vask. Terje fortalte at den var så skitten, at de måtte legge stampene med lina rett i vaskevann, før egnerne kunne ta i den. Men dette ble gjort med et smil om munnen, for de var bare så glade for å være hjemme igjen.