Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Midt i verden – En hyllest til Ivar Thomassen

mai 10 @ 21:00 - 22:15

Få artister er så folkekjære i Finnmark som Ivar Thomassen. I kjølvannet av hans alt for tidlige bortgang i 2016, ble han hyllet av Scene Finnmark med både konsert under Varangerfestivalen og spaserstokk-turné i hele fylket i 2017, i tillegg til en turné våren 2018.

Nå tar Scene Finnmark sin hyllest av Ivar ut på en turné til nye steder i Finnmark, der det blir anledning til et gjenhør med mange av hans mest kjente sanger!

Fokus på egen region og egne verdier utgjør en rød tråd i Thomassens tekster. Det handler om vår egen natur, kultur og historie. Med andre ord: fokus på Finnmark og Nord-Norge – ikke som utkant, men som sentrum for våre liv. Derfor tittelen ”Midt i verden”, som forøvrig også er tittelen på en av hans viser.

Ivar Thomassen var født og oppvokst på Russenes i Porsanger, og utviklet seg etterhvert til å bli en av våre viktigste bidragsytere til den nordnorske visetradisjonen. Muntre bidrag som ”Imella multebær og mygg” og ”Det artige landet” er obligatoriske i Finnmarks barnehager, mens sanger som ”Attmed havet” og ”Takk, kjære fiende” maner den oppvoksende og voksne generasjon til ettertanke. Ivar rakk å gi ut to album – ”Attmed havet” (2003) og «Særlig når timan e blå» (2011).

Medvirkende:

Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal
Marianne Halmrast – bass og vokal
Sigbjørn Thomassen – gitar
Erik Håkon Halvorsen – tangenter
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Agnieszka Orlowska – bratsj
Nikolay Girunyan – cello

Detaljer

Dato:
mai 10
Tid
21:00 - 22:15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.